X
curtea-constitutionala-ccr.62ub1tfljm

Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui Iohannis pe Buget

Sesizarea făcută de președintele Klaus Iohannis privind bugetul de stat pe anul 2019 a fost respinsă de Curtea Constituțională.  Șeful statului l-a numit, zilele trecute, „bugetul rușinii naționale”.

În schimb, a fost admisă sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modicat-o după ce a trecut deja de Parlament.

Pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.

În documentul transmis CCR, preşedintele arăta, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Klaus Iohannis spunea că nu a fost respectată nici atribuţia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice.

El invoca şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sufana

  Iar si-a luat-o Iohannis cu inventiile lui penibile de a pune bete in roate celui mai competent guvern al Romaniei de dupa revolutie!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Curtea Constitutionala este cea mai corupta grupare din Romania!Este alcatuita din niste indivizi numiti politic pentru care legea si adevarul sunt notiuni necunoscute!Ei servesc pe infractorii din guvern si parlament si nu dau socoteala nimanui!Au salarii nesimtie,nejustificate si nemeritate si au ajuns sperietoarea Romaniei!Atata timp cat aceasta gasca condusa de Dorneanu nu va ajunge in fata legii(adevarate), nu se poate vorbi de lege,ordine si dreptate in Romania!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact