X
copii ziua iei sibiu (4)

Aerul din Sibiu: mai curat decât cel din Cluj, mai poluat decât cel din Galați

Cel mai poluat aer se găsește în România în orașele Iași, Cluj și Brașov,  conform datelor prezentate de compania AirVisual, care furnizează  o aplicaţie de poluare a aerului la nivel global. Iaşul are un nivel de poluare moderat (27 pentru 2018), urmat de Cluj-Napoca cu un nivel de poluare tot moderat (21.4 pentru 2018) şi urmat îndeaproape de Braşov cu un coeficient de poluare moderat (21.3 pentru 2018). Bucureştiul se află abia pe locul patru, înregistrând un coeficient mediu de poluare de 20.3 pentru anul 2018.

Cele mai bine clasate oraşe din acest top, aflate pe locurile 22, 21 şi 20 sunt: Constanţa cu un nivel de poluare moderat (12.4 pentru 2018), Brăila cu  un nivel de poluare moderat (12.5 pentru 2018) şi, respectiv, Galaţi cu un nivel de poluare moderat de 13.1 pentru 2018.

Sibiul se află la mijlocul clasamentului, pe poziția 11, cu un nivel de poluare al aerului de 16,1. De consemnat că datele pentru municipiul Sibiu se opresc la luna iunie a anului trecut, lună când s-au înregistrat și cele mai bune valori: 9,3. Clasamentul a fost realizat luând în considerare particulele în suspensie din aer, care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici şi picături de lichid. Pentru realizarea topului a fost luat drept referinţă indicatorul PM2.5. PM2.5 este în general considerat drept poluant cu impact major asupra sănătăţii tuturor poluanţilor atmosferici măsuraţi în mod obişnuit. Datorită dimensiunilor mici, PM2.5 este capabil să pătrundă adânc în sistemul respirator uman şi de acolo în întregul corp, provocând o gamă largă de efecte pe termen scurt şi lung asupra sănătăţii, conform AirVisual.

La nivel mondial, cel mai poluat oraș este considerat Ulanbator, capitala Mongoliei, cu un indice de 161. Este urmat de trei orașe din China: Wuhan, Beijing și Shenyang. Primul oraș european care apare în clasamentul mondial este Sofia, capitala Bulgariei, cu un indice al poluării de 151.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Sa vedeți voi ce pute aerul pe alba Iulia, victoriei, Transilvaniei etc. la ore de vârf. Dacă va place sa ajungeți repede acasă sau în alta parte cu mașina second hand, asta e.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mosu

  În același clasament-poluare mare-se înscrie și bdul Mihai Viteazul.Oare de ce CL atunci când stabilește zonele de impozitare a locuințelor, nu ia în calcul și acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact