X
protest judecatori si va vedem (8)

Magistrații sibieni organizează un nou protest

După o săptămână în care activitatea Judecătoriei Sibiu a fost întreruptă, zilnic, între 10:00 și 11:00, în semn de protest față de modificările legilor Justiției, fără niciun fel de consultare publică, magistrații ies din nou în stradă.

Este pentru a treia oară când magistrații sibieni (judecători din cadrul Judecătoriei, ai Tribunalului, dar și procurori ai parchetelor locale) ies să protesteze împotriva adoptării OUG 7/2019. Această a treia acțiune va fi organizată tot în fața sediului instanțelor sibiene, cel de pe Calea Dumbrăvii nr. 30. La ora 13:00 a zilei de vineri, 8 martie, magistrații vor protesta în tăcere, pentru aproximativ 15 minute.
La protestul de săptămâna trecută, alături de magistrații sibieni au venit și câteva zeci de sibieni, care i-au aplaudat în semn de susținere a revendicărilor lor.

Blocarea activității parchetelor, amestecul carierei judecătorilor cu cea a procurorilor, introducerea unor clauze arbitrare pentru menținerea în funcții, afectarea independenței Justiției sunt doar câteva dintre efectele negative ale OUG 7/2019 pe care magistrații o cer abrogată.
“Nu s-a modificat nimic. Ce a fost? O discuție la Guvern, pentru modificarea unui articol, care era cu dedicație oricum. Substanța care ne-a nemulțumit și săptămâna trecută când am decis să ieșim să protestăm nu s-a modificat cu nimic“, a declarat judecătorul sibian Alexandru Zereș, la finalul celor 15 minute de protest de săptămâna trecută.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    simpatizantul

    La ce venituri realizeaza stimabili justitiabili gratie PSD-ului ar trebui sa le fie rusine sa iasa la proteste , cred ca oricum le e si interzis conform statutului magistratilor insa asta e alta poveste …
    Legea raspunderii magistratiilor pe cand ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact