Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Neagu: Guvernul Dăncilă nu poate, nu știe sau nu vrea să guverneze responsabil!

Neagu: Guvernul Dăncilă nu poate, nu știe sau nu vrea să guverneze responsabil!

Raportul de țară publicat recent de Comisia Europeană confirmă îngrijorările în legătură cu evoluțiile economiei românești din ultimii ani, atrage atenția deputatul liberal Nicolae Neagu într-o declarație politică. ”Din păcate, pentru viitorul României, actualul program de guvernare al majorității PSD-ALDE, este pe contrasensul evoluțiilor economice regionale și internaționale. Politicile prociclice experimentate în mod populist de guvernările controlate de Dragnea și Tăriceanu din ultimii 3 ani, încep să scoată la suprafață dezechilibre tot mai adânci, care afectează stabilitatea și sustenabilitatea economică a României. În absența reformelor structurale, creșterile de salarii și pensii s-au dus, previzibil în inflație și importuri. Astfel, scăderea puterii de cumpărare a banilor a afectat tocmai persoanele și sectoarele ale căror venituri au crescut mai puțin. Aceste evoluții mai degrabă subminează decât să consolideze coeziunea socială”, susține liberalul.

Nicolae Neagu spune că România a ajuns, sub guvernarea Dăncilă, să fie singura țară din regiune care cumulează în ultimii doi ani consecutivi deficite comerciale majore. ”Celelalte țări evoluează pe excedente comerciale, ceea ce indică faptul că, pentru România este insuficientă valorificarea competitivității exporturilor. Creșterea puternică a importurilor de bunuri de consum a culminat, în 2018, cu acumularea unui deficit comercial de peste 15 miliarde de euro, nivel record pentru România! Spre exemplu, în trimestrul 4 din 2018, deficitul comercial a fost cu 1 miliard de euro peste cel al perioadei aferente din 2017. Mai simplu spus, politica economică și fiscal bugetară nepricepută și iresponsabilă a actualului guvern, a creat locuri de muncă, afaceri și venituri în străinătate, multe dintre ele în economiile partenere din regiune. În loc să construim noi autostrăzi și spitale, au construit ei, căci pe deficitul nostru comercial ei și-au creat excedente! Au fost neglijate, din necunoaștere sau rea intenție, complet însă, politicile axate pe creșterea ofertei producției românești și a stimulării ei, care puteau susține mai mult exporturile, mediul de afaceri și investițiile”, a mai spus Neagu în declarația politică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus