X
micile afaceri ornamente din natura (4)

O româncă și un italian fac ornamente cu ce găsesc în natură. „Am renunțat la job pentru pasiunea aceasta”

Silvia Dincă și Fabio Zilli locuiesc în Sibiu de mai mulți ani, iar de scurt timp și-au deschis și o mică afacere, în sufragerie. Realizează diferite ornamente pentru casă, din cele mai inedite materiale – se folosesc de tot ceea ce găsesc în natură și, cu puțină ață, sfoară și hârtie, creează obiecte care aduc un pic de culoare și unicitate oricărei locuințe.

Ea are 32 de ani și e din Deva, el 25 și e italian. S-au cunoscut în centrul țării, la Sibiu, în timp ce lucrau la aceeași companie. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit o pasiune comună – amândoi sunt încântați de obiectele handmade. Treptat, marea lor pasiune a trecut de la o modalitate de a petrece timpul liber împreună la o mică afacere care le aduce un venit în plus în casă.

„Am început să lucrăm la ornamentele acestea, din dorința de a crea lucruri cât mai deosebite. Ne place tot ceea ce este original, cu cât mai ciudat, cu atât mai bine. Nu am început de mult, nu avem nici un an încă. Facem ornamente din pietre, lemne din pădure, lut, ne folosim de tot ceea ce găsim în natură. Dacă ne plimbăm prin oraș și vedem ceva, imediat ne gândim cum am putea să folosim piesa respectivă într-unul din proiecte”, povestește Silvia.

micile afaceri ornamente din natura (15)

Creațiile lor sunt dintre cele mai diverse. De la tablouri la veioze, au reușit să realizeze tot ce și-au pus în minte. Imaginația nu le lipsește, iar materia primă se găsește peste tot.

„Fabio creează căsuțe din lut, facem tablouri și cactuși din pietre, avem chiar și veioze din lemnele culese din pădure, pe care le curățăm și le dăm cu lac sau vopsea. Mai facem figurine din sârmă și hârtie, sunt multe obiecte pe care le facem, în funcție de materialele pe care le avem la dispoziție”, spune tânăra.

micile afaceri ornamente din natura (5)

A renunțat la locul de muncă, pentru pasiunea ei

Pentru Silvia și Fabio lucrul la comenzi nu este ceva obositor. Silvia a renunțat și la locul de muncă pentru a se dedica întru totul comenzilor, iar Fabio lucrează alături de ea atunci când iese de la job.

„Eu am renunțat la locul de muncă pentru această mică afacere, așa că lucrez de dimineața până seara, cu mici pauze de masă, de respiro. Fabio încă lucrează, așa că el se ocupă de proiecte atunci când are timp. Pentru noi asta nu este muncă, este pasiune pură, așa că niciodată nu ne simțim prea obosiți sau stresați să nu putem lucra”, spune aceasta.

micile afaceri ornamente din natura (14)

Comenzile vin constant, iar cele mai aglomerate perioade sunt cele cu zile de sărbătoare. Luna aceasta artista a lucrat cel mai mult la ornamentele florale, care sunt la foarte mare căutare. Buchețele din lalele realizate din hârtie, aranjamente cu diferite flori, acestea sunt prietenele ei, de dimineața până seara.

„Preferatele sunt cu siguranță lalele din hârtie. Lucrez mult la ele, pentru că o floare îmi ia cam o oră. Pentru că primăvara cu toții încearcă să ofere în dar obiecte reprezentative pentru această perioadă frumoasă, în ultimul timp m-am axat pe flori din hârtie creponată și flori din fetru. Mă relaxează foarte mult și îmi place la nebunie să le confecționez”, spune Silvia.

micile afaceri ornamente din natura (17)

Inspirația vine de peste tot

Niciunul din cei doi nu a urmat vreun curs. Totul vine din ceea ce văd în natură sau pe internet, iar nici un obiect nu seamănă cu celălalt. În ceea ce privește dorințele clienților, Silvia spune că tocmai pentru că nimic nu e bătut în cuie, fiecare comandă este diferită.

„Ne consultăm cu clienții și în funcție de ce anume își doresc, găsim un proiect special pentru ei. Noi ne uităm mereu pe internet, în special pe Pinterest unde sunt cele mai diverse creații și de unde ne putem inspira. Dacă vedem ceva interesant, nu facem exact la fel, ci găsim o modalitate de a face ornamentul unic”, spune tânăra.

Cu găsitul materialelor e o întreagă aventură, povestește Silvia. Asta pentru că nu întotdeauna au acces la obiectele de care au nevoie.

„Aveam nevoie odată de pietre pentru cactuși, iar afară era foarte frig și era totul înghețat. Așa că am mers la un râu și am stat cu mâinile în apa aceea rece ca gheața să adunăm pietrele. Eram cu mâinile roșii, înghețate, dar nu ne-am lăsat până nu am strâns câte aveam nevoie… doi nebuni în mijlocul iernii, căutând pietricele”, își amintește Silvia râzând.

micile afaceri ornamente din natura (11)

Prețurile diferă de la un ornament la altul. Dacă florile pornesc de la 20 de lei, cactușii sau tablourile cu pietre pot ajunge până la 80 de lei, în timp ce căsuțele din lut, în funcție de mărimea lor, pot costa între 80 și 140 de lei.

Afacerea Silviei și a lui Fabio poate fi găsită pe facebook, pe Crafts to Love, iar cei doi pot fi contactați și la numărul de telefon 0752 562 230.

micile afaceri ornamente din natura (12) micile afaceri ornamente din natura (16) micile afaceri ornamente din natura (10) micile afaceri ornamente din natura (8) micile afaceri ornamente din natura (13) micile afaceri ornamente din natura (6) micile afaceri ornamente din natura (7) micile afaceri ornamente din natura (3) micile afaceri ornamente din natura (2) micile afaceri ornamente din natura (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact