Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Calendarul propus de IȘJ pentru recuperarea orelor din săptămâna Summitului, acceptat de jumătate din școli

Calendarul propus de IȘJ pentru recuperarea orelor din săptămâna Summitului, acceptat de jumătate din școli

Aproape jumătate dintre școlile din municipiul Sibiu au acceptat programul Inspectoratului Școlar Judțean de recuperare a orelor din săptămâna Summitului UE. La începutul lunii martie, la scurt timp de la programul afișat de IȘJ Sibiu, mai mulți profesori erau nemulțumiți că vor trebui să meargă sămbetele la serviciu.

În urma nemulțumirilor profesorilor sibieni, săptămâna trecută IȘJ Sibiu a transmis directorilor școlilor din municipiu că au ocazia să aleagă singuri metoda prin care elevii să recupereze orele din săptămâna 6-10 mai, atunci când nicio instituție școlară nu va activa din cauza desfășurării Summitului UE.

Conform unei adrese primite de la minister, IȘJ Sibiu a anunțat pe 1 martie că ziua de 6 mai se va recupera pe 2 martie, ziua de 7 mai se va recupera pe data de 16 martie, orele din 8 mai vor fi recuperate pe ziua de 30 martie, iar zilele de 9 și 10 mai se vor recupera pe 13 aprilie, respectiv 18 mai.

Vineri după amiază, conform datelor primite de inspectorat, 22 din 54 de școli au anunțat că au acceptat calendarul IȘJ. Printre acestea se numără Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 Sibiu, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu, Colegiul Tehnic ”Cibinium” Sibiu, Școala Gimnazială ”Regina Maria” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 17 Sibiu, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu etc.

Alte 27 de instituții au ales opțiunea de a prelungi cu câte o oră sau două programul zilnic sau al fiecărei grupe/clase. Acaestă opțiune au ales-o Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Școala Gimnazială ”Ion Luca Caragiale” Sibiu, dar și școlile gimnaziale nr. 25, 2, 23, 8, precum și Școala Gimnazială ”Regele Ferdinand” Sibiu, grădinițele cu program prelungit nr. 33, 29, 43, 18, Grădinița cu Program Prelungit ”Learn & Play” Sibiu, Centrul de Educație Incluzivă Nr. 1 Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța Poveștilor” Sibiu etc.

Școala Gimnazială ”Radu Selejan” Sibiu a decis că va începe orele la ora 7 și 14:00 în perioada 11 martie - 19 aprilie, iar la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu s-a decis ca programul să înceapă la 7.30 și să se prelungească cu o oră în cazul claselor primare și a clasei a 8-a și începerea programului la ora 12:00 și prelungirea acestuia până la 19.30 pentru clasele 5-7.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus