Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Elev sibian, eliminat de la simularea Evaluării Naționale la matematică

Elev sibian, eliminat de la simularea Evaluării Naționale la matematică

Simularea examenului de Evaluare Națională, implementat în premieră în rândul elevilor de clasa a VII-a, nu a trecut fără incidente nici în cea de-a doua zi. La proba de matematică a fost eliminat din sală un tânăr pentru tentativă de copiere a răspunsurilor de la un coleg.

Astăzi, între orele 9.00 și 11.00, în toate unitățile de învățământ din județulul Sibiu, a fost susținută simularea probei de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională 2019. Elevul eliminat de la examen este de la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”.

Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean, la clasa a VII-a din cei 3.781 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.512 elevi (92,88%), 269 elevi au absentat. Iar la clasa a VIII-a din cei 3.551 elevi care puteau susține această simulare au fost prezenți 3.333 elevi (93,86%) și 218 elevi au absentat.

Precizăm că ieri, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a au participat la simularea probei de Limba si literatura română a Evaluării Naționale. Pentru tentativă de copiere din sala de examinare au fost eliminați doi elevi - unul de la Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș și altul de la Școala Gimnazială Hoghilag.

Următoarea etapă a simulării examenului de Evaluare Națională 2019 se va desfășura pe 13 martie la limba și literatura maternă - germană sau maghiară. Rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate în 22 martie 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus