X
filarmonica de stat concert

Cel mai contestat concurs: zece candidați la șefia Filarmonicii și 11 contestații depuse

Încheiat fără ca niciunul din cei zece candidați să fie declarat câștigător, concursul de ocupare a postului de manager al Filarmonicii este contestat de 11 ori.

Aparent “banalul“ concurs de ocupare a postului de manager al Filarmonicii de stat Sibiu devine un subiect care pare să încingă spiritele. După cele două zile în care a fost prevăzut termenul de depunere a contestațiilor, numărul acestora îl depășește pe cel al candidaților care s-au înscris la concurs. “Până la expirarea termenului limită, prevăzut de regulament, de depunere a contestațiilor la concursul de ocupare a postului de manager al Filarmonicii de Stat Sibiu au fost depuse un număr de 11 contestații“, se arată într-un răspuns transmis de Consiliul Județean Sibiu (organizatorul concursului) la solicitarea Turnul Sfatului.

Faptul că sunt mai multe contestații decât candidați a apărut ca urmare a depunerii mai multor contestații de către (sau în numele) aceeași persoană. Într-o astfel de situație este dirijorul bucureștean Cristian Lupeș, care a colaborat și mai colaborează cu Filarmonica din Sibiu. “Îmi doresc ca cel care câștigă să o facă prin metode cinstite, să poată fi evaluat la adevărata-i competență și să aibă un proiect valoros. Iar dacă nu va fi proiectul meu, îl voi felicita și îi voi da o cerere de angajare, ca să-l pot sprijini în modernizarea instituției. Cam așa îmi doresc să arate țara mea“, arată acum Cristian Lupeș.
Acesta, de exemplu, a contestat concursul susținând că în comisia de jurizare nu au fost și experți din domeniu și că, de fapt, procedura a fost viciată prin faptul că în spațiul public s-a aflat rezultatul concursului înainte de termenul prevăzut în regulament.

rezultate concurs filarmonica

Postul de manager al Filarmonicii de Stat Sibiu devine vacant o dată cu pensionarea lui Ioan Bojin, cel care a condus instituția în ultimii 18 ani.

Citește și Concursul pentru conducerea Filarmonicii, contestat: în comisie nu au fost specialiști

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  c-asa-i in tenis

  Mi se pare umilitor sa dai punctajele astea. Arata ca la sesiune de toamna la examenul de BAC din Botosani :). Cum s-o fi raportat membrii comisiei la nota 10 ? Oare cine ar putea lua 10 ? As fi curios la celelalte concursuri, pentru celelalte servicii ale CJS, ce note s-au dat. Banuiesc ca peste 9. Sa dai la zece candidati note intre 6 si 7, la trei probe, e absurd. Daca n-ar fi penibil.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HAI CA VA FI BINE

  Pt ocuparea unui asemenea post, trebuie sa ai în comisie oameni de specialitate care știu cu ce se mănâncă treaba asta ca altfel va fi ca în rest: un sau o anume numita politic, care-și va da în cap cu angajații și care va distruge viitorul și prestigiul acestei instituții.
  Dar cum romanul e priceput în toate, lasă că merge și un Gigi Becali :)

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  badita

  Da, ai dreptate, e injositor sa dai aceste note. Ore cum se simt cei doi finalisti cu asemenea note, pentru cu nu au fost evaluate doar acum? Oare daca ar fi participat cei trei membri, oarec cum ar fi fost evaluati?
  Insa, intrebarea se pune> De ce acum un asemenea scandal? Foloseste la cineva? Poate celui de al treilea?
  Oare Vasiu si stie ca bate la usa alegeri europarlamentare? Sau stie dar se gandeste ca mediul cultural e redus si nu prezinta atentie, si ca madiul cultural sibian e de nota 6, 66?!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un om

  Toti cei din comisie sunt niste cretini. Si cei din CJ si cei din afara CJ care nu au înțeles că evaluează MANAGER si nu dirijor sau cântăreț. Oare nici unul dintre cei 10 nu are calități manageriale? Sa fim serioși. Treaba e ca aceasta comisie in integralitatea ei, nu a stiut ce sa evalueze. Trist trist trist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact