Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vine primăvara! Prima barză din Cristian s-a întors în cuib

Vine primăvara! Prima barză din Cristian s-a întors în cuib

Primăvara și-a anunțat oficial venirea, odată cu prima barză care s-a întors în cuib, la Cristian, anunță Agerpres. Asociația Prietenii Berzelor mai are alte 70 de păsări pe care le-a îngrijit peste iarnă.

Prima bărzucă și-a reluat cuibul din Cristian ieri, spune Miruna Gritu, președintele asociației Prietenii Berzelor. Este un semn bun că vine în sfârșit primăvara, iar de acum sunt așteptate tot mai multe înaripate să se întoarcă în localitatea vestită pentru numărul mare de berze care ajung aici în fiecare an.

„A reapărut ieri prima barză în Cristian, deci se întorc berzele. De obicei, ele apar în jur de 15 martie, anul acesta a venit mai devreme, dar e în calendar, luna martie asta înseamnă că vin berzele", a spus Miruna Gritu, pentru Agerpres.

O altă barză crescută în localitatea Cristian este așteptată să sosească în România, potrivit monitorizării celor de la "Prietenii Berzelor". „Ce ştim momentan este că unul dintre puii crescuţi de noi anul trecut, de la Ighişul Vechi, inelat cu 213 R, acesta a fost văzut în februarie în Serbia şi peste trei zile a fost văzut în Ungaria. Sunt făcute fotografii cu el", a mai declarat Miruna Gritu.

În grija voluntarilor asociației se află încă 70 de păsări care nu au putut să zboare spre țările calde și au rămas la Cristian peste iarnă.

 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus