X
continental sibiu

Continental împarte 150 de mil. de euro din profit cu angajații, inclusiv cei din Sibiu

Compania Continental anunță într-un comunicat de presă că onorează performanța angajaților săi și îi implică pe toți, la nivel global, la profitul obținut.

Pentru anul fiscal 2018, se va distribui o sumă cu o valoare estimată la 150 de milioane de euro către aproximativ 220.000 de angajații eligibili. Angajații din Germania vor primi în jur de 750 de euro pentru anul fiscal 2018.

„Toți angajații au contribuit la profit, deci toți au câștigat o primă. De mulți ani, nu numai angajații din Germania primesc participații la profitul corporației, ci și toți angajații din toate cele 61 de țări și piețe în care activăm. Astfel înțelegem noi solidaritatea, una dintre cele patru valori de bază ale noastre”, a declarat directoarea departamentului de resurse umane, Dr. Ariane Reinhart.

Și Hasan Allak, președintele consiliului reprezentanților angajaților onorează participația tuturor angajaților la profitul corporației, la nivel global: „Programul pentru participația angajaților Continental la profit nu este doar transparent, ci mai ales foarte just. În prezent, cota-parte a angajaților ar trebui să fie o practică uzuală și în cadrul altor corporații“.

La calcularea bonusului s-au luat în considerare prevederile juridice, respectiv cele contractuale din țările respective, precum și performanța economică.

Pe baza aceasta, s-a realizat o împărțire în două categorii, iar suma distribuită se ridică la aproximativ 750 de euro și aproximativ 380 de euro, pentru fiecare angajat. Condiția pentru plata primei este activitatea neîntreruptă pe durata anului 2018 în cadrul companiei, precum și existența unui contract de muncă valabil la data de 31 martie 2019. Pentru anul 2017, bonusul a fost în valoare de aproximativ 1.140 de euro pentru fiecare angajat din Germania. Suma achitată la nivel global în 2017, s-a ridicat la 170 milioane de euro.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Ca sa se inteleaga mai bine: angajatii Continental din Romania primesc 378 euro brut (sub 1000 lei net) si cei din vest primesc dublu! Sa fie pentru ca pentru ca cei din vest au o productivitate dubla!? Ca si informatie, prima pentru 2017 a fost dubla ca valoare, iar in anul 2018 cand angajatii din Sibiu au muncit pe indicatorii de productie mult mai performanti decat cei din vest, li s-a injumatatit prima. Concluzia: la Continental muncesti mai mult, castigi mai putin! Spor!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   blabla

   Probabil ca asa o fi, nu comentez. Desi acolo scrie de nivel global, si tu de iei de indicatorii din Sibiu. Poate sibienii saracii au muncit mai cu spor, dar tot Continentalul a mers in jos.

   Oricum, de dragul impartialitatii, as vrea sa vad articolele in care firmele romanesti, sau neaos sibiene, nu corporatiile care ne sug sangele isi impart profitul cu angajatii.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Oraș de muncitori pe bandă

   Păi tocmai de asta au și venit aici, nu? Că ne pot plăti la jumătate. De ce să ne plătească cum e plătit vesticul? Trist, dar asta e soarta unei țări de lumea a treia.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  justinian

  Bahahahhaa, exact cum spunea comentariul de mai sus…abureli “electorale”. Serios, asta este stire? Ca in luna martie se ofera o prima “de scos ochii” fiecarui angajat al companiei? :))))) Cui ii pasa? Astea e stirea voastra?

  PS: stiu ca se fac spasme in firma pentru lipsa fortei de munca, dar sa-ti faci reclama “ascunsa” prin presa locala cu astfel de “stiri”, este…trist…si melodramatic :)

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogo

  La ce specimene ”culte”, multi fara liceu, mereu se plang ca stau 8h pe tel, pardon, in picioare si nu le fac vant cadanele, nu ar merita 1€. Pretentii mon cher, asta a adus drepturile omului & sindicatele pt. toti neica-nimeni!
  Degraba acel Euro sa fie dat micilor firme locale, care pe langa ca se zbat cu concurenta, se zbat si cu statul mafiot.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   gigi contra

   Frate, ca sa lucrezi la banda nu iti trebuie studii poatuniversitare, desi stiu multi cu facultate care lucreaza la banda… Ideea e ca munca nu e platita… Sigur de-aia au venit in Romania si de-aia au pus pe butuci toate fabricile romanesti in complicitate cu niste conationali de-ai nostri, cozi de topor ca sa exploateze munca oamenilor si sa se imbogateasca>>.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact