Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Candidații PNL la europarlamentare - lansare alături de președintele Klaus Iohannis și de viitorul președinte al Comisiei Europene

Candidații PNL la europarlamentare - lansare alături de președintele Klaus Iohannis și de viitorul președinte al Comisiei Europene

Liderii Europei din Partidul Popular European (PPE), grupul politic din care face parte la Bruxelles Partidul Național Liberal au participat la evenimentul de lansare a listei de candidați pentru alegerile europene. Momentul a coincis cu Summit-ul liderilor locali și regionali ai PPE și a avut loc la București în prezența celui mai important partener național al liberalilor, președintele Klaus Iohannis. “Președintele României este cel mai important apărător al valorilor europene și cel mai important partener al nostru la nivel național. Împreună ne-am asumat susținerea proiectelor europene în România și protejarea principiilor și drepturilor pentru care românii și-au dorit Uniunea Europeană: dezvoltare, democrație, independența justiției. Este, astfel, normal să fim împreună la lansarea celei mai bune liste de candidați care să reprezinte România la Bruxelles și Strasbourg”- a spus la București, cu ocazia evenimentului, președintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan. Liderul sibian, prim-vicepreședinte național al PNL, a fost însoțit în Capitală de o delegație importantă din Sibiu, formată din liberali sibieni, primari, aleși locali locali și județeni, și de președinta Consiliului Județean. “Primarii noștri sunt cea mai directă și cea mai bună legătură cu oamenii. Ei vor spune peste tot în județ că avem cei mai buni candidați la europarlamentare, că o să fim reprezentați de oameni care știu ce înseamnă Europa și știu cum să pună în valoare România în Europa”- a mai spus Turcan. La evenimentul liberalilor de la București a participat și viitorul președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, care i-a încurajat pe peneliști în lupta pe care o duc în țară pentru protejarea justiției. De altfel, unul dintre mesajele de la Bruxelles transmis nu o dată țărilor membre UE este acela că țările care nu vor respecta justiția, statul de drept și care se vor abate de la principiile asumate, riscă să piardă finanțările. “Toata lumea mai puțin PSD întelege că Uniunea Europeană înseamnă nu doar bani, ci și principii, ca banii vin dacă acestea din urmă sunt respectate. Pentru noi, pentru PNL, pentru Rareș Bogdan, pentru Siegfried Mureșan, pentru Adina Vălean sau Mircea Hava, pentru noi toți și pentru toți candidații noștri, respectarea principiilor este simplă. De ce? Fiindcă spre deosebire de alții care vorbesc despre ele, noi chiar credem în ele!“ - a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus