X
strauss 2016 (16)

Agenda culturală a municipiului Sibiu: se deschide sesiunea de depuneri de proiecte

Reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu anunță că de marți, 19 martie, se pot depune proiecte pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin intermediul Agendei culturale a orașului.

Perioada de depunere a proiectelor, în cadrul sesiunii întâi, a fost stabilită pentru intervalul 19 martie – 18 aprilie 2019. Operatorii culturali interesați își pot depune proiectele la Registratura Primăriei (care acum funcționează în Piața Mică, nr. 25, et. 2, cam 201 – 203).
Proiectele trebuie redactate în baza noului Ghid, modificat de Consiliul local Sibiu la finele anului trecut (acest ghid poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Sibiu, la următorul link).

Printre altele, noul Ghid prevede faptul că din banii nerambursabili nu mai pot fi decontate materiale de promovare care fac reclamă și unor terți, dar și încurajează utilizarea de materiale consumabile biodegradabile. “Încurajăm folosirea materialelor consumabile biodegradabile. Restricție de decontare: materialele plastice consumabile nu vor fi decontate“, este una din noile prevederi ale Ghidului privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, Agenda culturală.

Proiectele care vor fi declarate eligibile pentru a primi finanțare nerambursabilă trebuie să întrunească, în urma jurizării, minim 60 din punctajul maxim de 100 de puncte. Comisia de jurizare a proiectelor va putea acorda maxim 25 de puncte pentru calitatea și originalitatea proiectului, maxim 30 pentru relevanță (din acestea, 15 sunt alocate pentru “capacitatea de a acționa ca şi catalizator al dezvoltării orașului, de a consolida identitatea şi imaginea locului şi de a exploata potențialul turistic şi gastronomic al acestuia“), cel mult 15 puncte pentru fezabilitate, alte 15 pentru rezultate, impact și sustenabilitate și tot maxim 15 puncte pentru modul în care a fost conceput bugetul.
Componența comisiei este stabilită prin dispoziție a primarului și va fi anunțată după încheierea jurizării proiectelor.

Cât buget?

Anul trecut, pentru Agenda culturală a Sibiului au fost alocate opt milioane de lei, fiind selectate 121 de proiecte. Deocamdată, pentru anul în curs nu a fost anunțată suma ce va fi alocată, având în vedere că bugetul municipiului Sibiu nici nu a fost, deocamdată, lansat dezbaterii publice.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact