Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Accidentele rutiere grave, în creștere la Sibiu. Mai multă viteză, mai mulți morți

Accidentele rutiere grave, în creștere la Sibiu. Mai multă viteză, mai mulți morți

Aproape 200 de accidente grave au avut loc pe raza județului Sibiu, în anul 2018. Dintre acestea, cele mai multe s-au petrecut în zona municipiului Sibiu, iar un total de 34 de oameni și-au pierdut viețile, arată rapoartele IPJ. Numărul accidentelor grave, dar și al răniților a crescut anul trecut, comparativ cu 2017, arată aceeași situație.

34 de oameni au murit în urma unor accidente grave petrecute pe raza județului Sibiu, anul trecut, iar alți 193 au fost răniți grav, arată rapoartele polițiștilor sibieni. Comparativ cu situația din 2017, numărul incidentelor de acest fel, al răniților și morților deopotrivă a crescut. Dacă acum doi ani au avut loc un total de 184 accidente grave, în 2018 au fost înregistrate 196.

„În anul 2018, comparativ cu anul 2017, la nivelul județului Sibiu constatăm o creștere a numărului de accidente rutiere grave, a numărului de persoane decedate, cât și a numărului de persoane rănite grav”, arată Poliția Sibiu.
Principalele trei cauze ale accidentelor rutiere grave au fost în 2018 viteza excesivă sau neadaptată, neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina acestora din urmă. Iată ce spun rapoartele IPJ Sibiu:
  • Neadaptarea vitezei și viteză excesivă: 36 accidente rutiere (cu 11 mai puține decât în 2017), soldate cu 15 morţi (+9 față de 2017) şi 35 răniți grav (-16 față de 2017)
  • Neacordare prioritate la pietoni: 25 accidente rutiere (+6 față de 2017) soldate cu 4 morți (+3 față de 2017) şi 21 răniți grav (+2 față de 2017)
  • Indisciplină pietoni: 22 accidente rutiere (+2 față de 2017) soldate cu 5 morți (-2 față de 2017) şi 18 răniți grav (+5 față de 2017).
În ceea ce privește dinamica accidentelor rutiere grave produse pe raza județului nostru în ultimii șase ani, se înregistrează o scădere privind rata mortalității.

„Evoluția dinamicii accidentelor rutiere grave, produse pe raza județului Sibiu, descrie o traiectorie descendentă, în ce privește rata mortalității înregistrată în ultimii 6 ani, existând premisa de îndeplinire, de către IPJ Sibiu, a obiectivului asumat, respectiv scăderea cu 50% a numărului persoanelor decedate ca urmare a accidentelor rutiere, în intervalul 2010 – 2020, având în vedere faptul că în anul 2009 a fost înregistrat un număr de 51 persoane decedate, din accidente rutiere”, se arată în raportul IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: politia sibiu

Vizualizari: 928

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Tudor

Acum 5 ani

Nu e de mirare! La Sibiu se conduce haotic si cu maxima nesimtire. Nu mai mult de azi de dimineata am vazut o depasire pe dubla linie continua pe Alba Iulia in zona aeroportului pentru simplul fapt ca cel de pe banda 2 circula cu 50 km/h si nu sa "trasa" la blitzurile unui sibian grabit....si astfel de scene sunt multe. Pacat.
Raspunde

McD

Acum 5 ani

Radare fixe montate pe principalele artere din Sibiu si in comunele appropriate, iar cele mobile sa isi faca treaba pe soselele dinafara localitatilor , apoi pe drumurile din apropierea Sibiului instituita restrictie de 70km/h pana la o distanta de 10km de oras, poste asa nu se vor mai face curse si drifturi langa oras....Este bine daca poti merge constant inafara localitatilor cu 70km/h fara sa ai surprize...
Raspunde

o sibianca

Acum 5 ani

Ar trebui ca, domnii politati din Sibiu sa iasa din birouri si sa fie prezenti pe teren. Stau cuminti la caldura iarna si la racoare vara in birou. Pe strazi se circula haotic nu se respecta nici un semn de circulatie. Cred ca vor fi disciplinati si foarte activi numai in perioada SAMITULUI. Daca le faci sesizare la Politie iti dau un raspuns ca asa prevede legea dar nu se deplaseaza pe teren sa vada cum se circula. Stati linistiti ca niciodata politia nu ne va ajuta pe noi cetatenii.
Raspunde

City Zen

Acum 5 ani

Excelent comentariu. Marea majoritate a mașinilor de Poliție sunt staționate în fața instituției, în loc să fie pe teren. De ani de zile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus