X
raceala-gripa-8Vc6

DSP Sibiu: Crește numărul infecțiilor respiratorii. Un nou caz de gripă confirmat

Un bărbat de 31 de ani din Șelimbăr a fost confirmat cu gripă săptămâna trecută, arată rapoartele DSP Sibiu. De asemenea, numărul infecțiilor respiratorii acute a crescut cu 20%, dar se manifestă într-o formă ușoară.

La nivelul judeţului Sibiu, în săptămâna 11-17 martie a crescut numărul de infecții respiratorii acute, cu aproximativ 20% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare. Cu toate acestea, același raport arată că numărul este mai mic decât aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cazuri (circa 32%) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani, arată specialiștii.

Faptul că au existat foarte puține internări cu infecții acute respiratorii (2.2%) arată că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare, explică reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

În ceea ce privește cazurile de gripă, a fost confirmată prezența virusului gripal la un bărbat de 31 de ani din Șelimbăr. Bărbatul nu a fost internat.

 

Foto: arhiva TS

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    un sibian

    pai vedeti la gradinita nr.28…. 4 cazuri de gripa confirmate saptamana trecuta doar intr o clasa…. si in celelalte clase sunt cazuri confirmate… DSP nu stie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact