X
scoala clasa rechizite (2)

Planuri pentru Summit: În școli vor fi depozitate materiale ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu relevă unul din motivele pentru care școlile vor fi închise pe perioada summit-ului – unele dintre acestea vor fi folosite pentru a depozita materialele necesare pentru diferite intervenții. Deși planul de „bătaie” nu este încă finalizat, cu siguranță sunt incluse forțe din toată țara și elicoptere SMURD, precum și puncte medicale avansate (n.r. spitale de campanie). 

Lucian Trefaș, prim-adjunctul șefului ISU Sibiu, a vorbit astăzi în ședința Colegiului Prefectural despre modul în care pregătirile pentru Summit-ul UE avansează, spunând de asemenea că unul din motivele pentru care școlile vor fi închise în perioada respectivă este că unele dintre ele vor fi folosite pentru înmagazinarea materialelor forțelor implicate.

„Anumite elemente din dispozitivul nostru vor fi amplasate în curți sau în unități de învățământ, dar nu în toate unitățile, pentru că nu e de asemenea amploare dispozitivul. Dar, da, vor fi folosite și anumite spații din aceste unități de învățământ din întreg municipiul Sibiu”, a declarat Lucian Trefaș.

În cele mai recente discuții s-a stabilit că forțe de ordine din întreaga țară vor fi detașate la Sibiu, iar mai multe elicoptere SMURD vor fi pregătite să intervină în caz de urgență. „Pot, la acest moment, să vă asigur că cea mai importantă activitate din cadrul președinției rotative a României la Consiliul UE va fi susținută de toate forțele de la nivel național, în așa fel încât Ministerul Afacerilor Interne și DSU și DGSU să sprijine măsurile de asistență medicală, prevenire și stingere a incendiilor pe timpul activității. Așadar, da, forțe din toată țara vor veni pentru a suplini și suplimenta ajutoarele de la Sibiu”, a explicat Trefaș.

Potrivit reprezentantului ISU Sibiu, planurile și efectivele pentru Summit se schimbă în funcție de planificarea primită de la organizatorii marelui eveniment.

„Dispozitivul nu este finalizat încă, se schimbă constant pe măsură ce sunt adăugate sau șterse diferite întâlniri și evenimente de pe programul Summit-ului, dar ce pot să vă spun cu siguranță este că vor fi și mijloace aeriene (n.r. elicoptere SMURD) și vor fi organizate și puncte medicale avansate, adică ceea ce dumneavoastră numiți spitale de campanie – o urgență prespitalicească organizată în corturi”, spune acesta.

Restricții temporare în oraș

În ceea ce privește acțiunile polițiștilor sibieni în perioada Summit-ului, s-a stabilit că anumite restricții vor fi impuse punctual acolo unde va fi nevoie. Este posibil ca un cordon să fie impus la venirea și la plecarea oficialilor care vor participa la Summit-ul UE, arată Cătălin Nicolescu, adjunct al șefului IPJ Sibiu.

De asemenea, turiștii vor avea acces limitat în zona centrală a Sibiului, arată Nicolescu. Atunci când situația o va impune, vizitatorii vor fi nevoiți să aștepte o scurtă perioadă de timp înainte de a intra în centrul orașului. Totodată, vor avea loc patrulări constante pe toată durata evenimentului, arată adjunctul șefului IPJ.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact