X
adela muntean prefect (4)

Prefectul Sibiului: „Medicii mi-au spus că în mijlocul orașului ar fi loc de spitalul nou”

Medicii din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu i-au spus Adelei Muntean, prefectul județului Sibiu, că în centrul orașului ar fi loc pentru construirea spitalului regional, precum și a heliportului aferent. Prefectul Sibiului a mai spus că din postura de cetățean al Sibiului și-ar dori același lucru.

După ce a solicitat ajutorul unor medici ai Spitalului Județean Sibiu pentru o problemă personală, Adela Muntean s-a întors la biroul din Prefectura Sibiu cu o nouă viziune privind amplasarea viitorului spital regional – cea a personalului medical cu care a intrat în contact.

„Pentru că și eu sunt om, în acest an am beneficiat de serviciile Spitalului Județean Sibiu și fiindcă, vedeți dumneavoastră, de multe ori lumea știe cine ești, am putut să ascult vocile medicilor de acolo. Știți de mi-au spus vizavi de locație? <<Doamna prefect, vedeți locația asta de la Polisano? Dacă ar fi o clădire mai mare ca înălțime de două ori, aici, în mijlocul Sibiului, ar fi loc și de clădirea unui nou spital județean și de heliport>> – aceasta a fost părerea oamenilor care muncesc și sunt specialiști. Iar ca cetățean, nu doar ca prefect, dacă ar sta în puterile mele, cu siguranță aș face tot ce e posibil”, spune Adela Muntean.

Prefectul de Sibiu a mai spus că își dorește ca politica și divergențele să dispară din această problemă și cu toții să găsească împreună o soluție cât mai curând. „Îmi doresc să se realizeze construcția unui spital județean în Sibiu, indiferent unde va fi sau cum se va numi. Cert este că acest spital va deservi cetățenii acestui județ și înainte de orice culoare sau formă ar trebui să ne dăm mâna și să ajungem la un numitor comun pentru construcția unui astfel de spital”, a spus prefectul Sibiului.

Ideea ca noul spital să fie ridicat în centrul orașului, mai exact în colțul situat între strada Izvorului și Bâlea, a fost dezbătută și în vremea lui Ioan Cindrea, fără succes. O problemă a fost că, prin acest proiect, oficialii își doreau să ridice un spital mult prea înalt, pentru zona vizată. Alte guri spuneau la aceeași vreme că de fapt problema ar fi fost cea a traficului. În fine, proiectul a fost refuzat și îngropat la momentul respectiv. Mai multe detalii se găsesc și în articolul de mai jos.

Actualizare | Unde s-a blocat proiectul spitalului de 25 de milioane de euro?

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

24 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Demagogilor (pesedistilor) ...

   Ați avut ocazia sa construiți acest spital de când tot sunteți la putere !
   DAR … sunteți specialiști la băgat “fitile și strâmbe” !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  In sfârșit ! Se demolează clădirea administrativă și Centrul de sânge ( exista soluții … ) si este loc … berechet ! Situat in cea mai mare intersecție e ușor accesibil din oricâte parte a județului.
  Absolut artificial e definita “ zona de protecție arhitecturala “ – se piste corecta și permite verticala cu heliport și avem spital monobloc in oraș , accesibil precum AKH Viena .

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jojo

  Ceferista asta ar trebui sa explice la DNA cum s-au împroprietărit unii pe la Rosia, când ea era secretara și verifica legalitatea documentelor in Primarie.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cititor

  Povesti ! Gurile ”rele vorbeau” inca de pe vremea cand primar era Iohanis, ca acolo sunt mari interese imobiliare. Un spital nu ar aduce mare profit celor interesati… dar un cartier de locuinte de lux…
  Mai discutati d-na Prefect cu medicii mai in varsta din spital si veti afla sigur mai multe… Oricum, ideea dv. este excelenta, oare veti reusi sa convingeti ?! Ar fi fost atatea alte locuri potrivite: pe terenul imens de langa Spitalul Militar, acolo unde se construieste Moll-ul si un mare cartier de locuinte (peste linii), fosta Poligrafie si multe altele…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vasile P

  De ceva timp, din cauza unor probleme de sanatate, travesez aproape zilnic Spitalul Judetean Sibiu. In curte este loc suficient pentru construirea unui nou Spital cu parcari subterane si Helioport pe acoperis. Nu-o cunosc pe doamna Prefect dar de data aceasta are dreptate.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sami

  O interventie de bun simt .
  Care in ultimul timp se pare ca lipseste la autoritatile noastre. La ce buget de investitii are CJ si Primaria Sibiu noul Spital judetean va fi gata in urmatorul secol iar pentru fonduri europene care este solutia din joben,noi suntem in competitie cu Clujul Timisoara Brasov s.a.m.d. care nu stau degeaba.Ca tot sunt la moda proiectele faraonice MAI VB CINEVA de noul Teatrul INTERGALACTIc SAU aquamagic-ul din Dumbrava.
  Nu trebuie sa fi un geniu, iar prefecta cu siguranta nu e ,ca sa vezi ca in actualul Spital ar fi spatiu pentru inca o cladire iar din cate se aude in targ chiar maternitatea s-ar putea inalta cu un etaj.
  Astea ar fi solutie la indemana pentru doua administratii gen CJ sau Primaria.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nelu

  bah esti prost, bah esti nebun !!!! alo !!! doamna prefect a-ți gandit un pic aceasta afirmatie ??? prin nu stiu ce an s-a construit un spital, care trebuia sa fie zona de primiri urgente, din pacate a ajuns bloc !!! oare cum ?? apoi un spatiu din curtea spitalului a ajuns in posesia polisano, unde s-a construit un spital. acum intrebarea este urmatoare unde vreti sa construiti spitalul ?? toata curtea spitalului se va imparti la cine vrea ciolanul. acum ori nici odata rupeti pisica si apucativa de treaba, ori demolati pe rand cladirile din curtea spitalului si construiti de la zero spitale, ori va apucati de construit in afara orasului, dar trebuie sa mai construiti mici zone de urgente in partile opese pentru interventie rapida. m-am saturat sa citesc in ziare ca vom face, ne vom apuca dar cand ???

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andrei

  Idee foarte buna, dar nu e ok ca nu vine de la FDGR, ci de la PSD, in plus chiar daca si Fodor ar fi de acord, nu-si poate spune parerea ca-i stie atitudinea lui Iohannis care s-a opus vehement proiectului. Categoric , din toate punctele de vedere e mai bine ca spitalul nou sa fie acolo unde e acum. Dai jos cladirile vechi, pe rand, faci curatenie si e ok. Ai loc suficient si de parcari supra si subterane, toate mijloacele de transport in comun trec pe langa spital, e in oras, etc

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan jan

  D na muntean s a exprimat bine pe intelesul tuturora chiar si a celora care vad bombe in centrul orasului Da in teritoriul Spitalului judetean este teren foarte mult de exploatat ptr o constructie mare si ptr helioport si ptr parcari si ptr prosti care vor sa fie in fata si nu pot Doriti la gunoaie in Cristian Doriti pe drumul Hotilor ? Pe calea Poplaci nu e bine ca a inceput acola Cindrea cu PSD ul lui si nu santem in asentimentele celor buni de la comunisti …Pai puteti sa l faceti in broscarie s au in Selimbar s au pe dealul Dai peste tot e mai aproape de oras decat la gunoaiele din Cristian Hotarati va si faceti ceva nu mai lanceziti consiliule Judetean PDL

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sovaitu

  Orice om normal la cap, vede ca este loc, in curtea spitalului. Fodor e vai de ea, nu poate nici macar pe tembela de Ioana arhitecta lu’peste sa o schimbe fiindca-i protejata blegului de la Cotroceni.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ioan G

  Eu nu l-as baga acolo, zona e deja prea aglomerata DAR sunt multe alte locuri in oras care nu-si au rostul si pe care s-ar putea construi un spital. de exemplu unitatea militara de pe calea cisnadiei. care e rostul ei, ce cauta in oras? Unitatea militara de pe calea poplacii, vis-a-vis de Jandragnerie, ce cauta acolo? cine o foloseste?

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cosmin

  Bine ca i-a dat voie lu’ Vonica sa faca ditamai spitalul privat in curtea spitalului judetean……Bai fratilor tre’ sa intelegeti: cat timp Iohannis nu vrea NU se face nimic in Sibiu. eu propun un referendum sa vedem ce vor sibienii…..

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  goguci

  problema este rezolvata deja de cei de la CJ, spitalul va fi pe Dumul Hotilor, procedurile sunt pornite si se face…restul este doar inversunarea psd-istilor de a nu se face spital la Sibiu si incercarile lor de a bloca acest demers…

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  klaus

  Foarte interesanta discutia.
  Si mai interesant e ca ne opunem constructiei unui nou spital, pentru ca e in centrul orasului.
  A existat PUG si PuZ pentru spitalul din “curtea spitalului”. Problema e ca nu a vrut idiotul care acum e presedinte, motivant aglomeratia care se va crea.
  Dar ma intreb vestitul Mol de la podul garii, cum a primit autorizatia? Cum vor rezolva traficul in zona cand se va deschide?
  Va fi o aglomeratie de nedescris. Ganditi-va, vor fi si noii propietari din locuintele de peste podul garii.
  Aici nu mai discutam de aglomeratie.
  Avea dreptate Spinean cand a plecat din functia de manager al spitalului si a afirmat ca nici in 10 ani nu ne vom trata intr-un nou spital,
  Imi dau seama ca la cum merg lucrurile, nici in 20 de ani nu se va construi un nou spital.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vai de blegii PNL-iști

  FDGR-ul începe să devină o problemă mare pentru sibieni. Sunt proști, da’ mulți… în Consiliul Local. Curtea Spitalului e suficient de mare pt 2 spitale…

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Valjan jan

  Ce spuneti de intreprinderea Independenta O zona buna daramata toata fara muzeul Rigar a lui Iohanis aici se poate construi mult si bine Loc suficent ptr spital si unul mare loc ptr helioport loc ptr parcari Drum de acces peste tot din toate directiile la Spital Daca este vointa se poate Iar politicul sa se subordoneze necesitatilor comunitati si a poporului ….Sa lasam ambitiile astea kakate si sa construim ptr populatia Judetului si a celor judete limitrofe … Sa nu m ai stabileasca in forta consiliul judetean locatia ….Un referendum local ar fi minunat si legal …auzi PNL asimilat PDL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact