Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Românii, mai fericiți decât în ultimii 2 ani. Finlanda, pe primul loc

Românii, mai fericiți decât în ultimii 2 ani. Finlanda, pe primul loc

Cetățenii Finlandei sunt cei mai fericiți. Finlanda a ocupat primul loc în clasamentul celor mai fericite țări din lume, potrivit World Happiness Report, care publică anual acest top, întocmit de un grup de experți independenți. Pe 20 martie este marcată Ziua Mondială a Fericirii.

În clasament urmează Norvegia, Danemarca, Islanda și Elveția. În primele zece țări cu oameni care se declară fericiți se mai găsesc Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Suedia și Australia.

Conform datelor din anul 2018, România  se află pe locul al 52-lea, find depășită de Slovenia, Lituania, Belize, Ecuador, Italia, Tailanda, Kuweit, Uzbekistan și Bahrain. I-am depășit în schimb pe locuitorii din Letonia, Japonia, Mauritania, Jamaica, Coreea de Sud, Ciprul de nord și Rusia.

În raportul pentru anul 2017 România ocupa poziția a 57-a, iar în anul 2016 - locul 71.

Cea mai rea dinamică a avut-o Venezuela, care într-un an a coborât de pe poziția a 82-a pe locul 102.

Cum se întocmește acest clasament

Printre criteriile luate în calcul de cei care întoocmesc acest clasament se numără PIB-ul pe cap de locuitor, speranța de viață, generozitatea, susținerea socială, precum și influența libertăților și a corupției în luarea deciziilor importante. Fiecare criteriu este notat pe o scară de la 1 la 10, iar la final se face o medie pe fiecare țară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus