X
Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Teodorovici și Toader au supraviețuit moțiunilor simple

Moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe au fost supuse astăzi votului plenului Camerei Deputaţilor, după ce PSD a decis, în cele din urmă, să îl susțină pe ministrul Justiției Tudorel Toader. Ambele moțiuni au fost însă respinse.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR, a fost dezbătută în Camera Deputaţilor în urmă cu două săptămâni, dar, la vot, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputaţii PSD au decis să nu participe. În final, pentru moțiune au votat 126 de deputați din cei 281 câți au fost prezenți. PSD și ALDE, alături de un vot de la minorități au reușit să respingă moțiunea. În total, au fost 148 de voturi împotrivă.

Parlamentarii de Sibiu au votat astfel: Raluca Turcan, Nicolae Neagu, Constantin Șovăială, Ovidiu Sitterli au votat pentru moțiune, iar Ioan Terea – împotrivă. Ovidiu Ganț a votat de asemena în favoarea moțiunii, în timp ce Benedek Zacharie a lipsit de la ședință.

Tot astăzi s-a votat și moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, la care dezbaterile în plen au avut loc la începutul acestei săptămâni. Moţiunea simplă pe Finanţe este intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” şi a fost iniţiată de USR, PNL şi PMP. „Nu am uitat de OUG 114, OUG-ul care a dat foc economiei României şi este nevoie ca miniştrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaţilor şi întreprinderilor româneşti că Parlamentul României va încerca, cel puţin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanţă toxică pentru economia României. Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiţii şi să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelaţiile unor oameni care visează noaptea şi a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României”, a spus liderul deputaţilor USR, Cristina Prună, pe 11 martie, la depunerea moţiunii. ȘI această moțiune a fost respinsă de deputați.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact