Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Un primar sibian aleargă pentru ca micuții din plasament să se plimbe cu tramvaiul. S-a înscris la 21 km

Un primar sibian aleargă pentru ca micuții din plasament să se plimbe cu tramvaiul. S-a înscris la 21 km

Primarul Rășinariului, Bogdan Bucur, aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru ca micuții dintr-un centru de plasament să aibă ocazia să se bucure de o plimbare cu tramvaiul din Sibiu până la Rășinari. Edilul și-a setat un țel curajos pe anul acesta – cursa de 21 de kilometri.

50 de copii dintr-un centru de plasament din Sibiu ar putea să se bucure de o plimbare cu tramvaiul, de la Sibiu la Rășinari, datorită unui proiect depus de Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari, la Maratonul Internațional Sibiu. Micuții vor avea parte și de jocuri de tip „treasure hunt” (caută comoara), un tur ghidat și vizite la muzeele din Rășinari. Target-ul stabilit pentru cauza asociației este de 6200 de lei.

„Prin proiect se dorește organizarea unei activități de recreere cu tramvaiul Rășinari, pentru 50 de copii dintr-un centru de plasament. La Rășinari vor beneficia de un tur ghidat prin comună și vor fi invitați să participe la un joc interactiv „caută comoara” care se va desfășura în centrul comunei Rășinari. Copiii vor avea ocazia să viziteze Muzeul Etnografic Rășinari, Muzeul Episcopiei, Mausoleul Andrei Șaguna. Aceștia vor vedea, de asemenea, casa în care s-a născut poetul Octavian Goga și casa în care s-a născut filosoful Emil Cioran. Copiii vor avea ocazia să deguste și produse locale specifice zonei pentru ca în cadrul activității se va organiza și o masă tradițională în comună. La întoarcere, în tramvai, se vor recita poezii de Octavian Goga”, se arată în proiectul depus la maraton. tramvai prima plimbare-21 Printre susținătorii cauzei se numără și primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur. Acesta spune că nu este prima dată când ia parte la un astfel de eveniment.

„Eu am participat acum doi ani, la 4x10 km, iar anul trecut am luat parte la Maratonul de la Rășinari și probabil că o să particip și acum la cursa de 14 km la Urme pe Play. Încă nu m-am pregătit, dar urmează să dau startul antrenamentelor. E o activitate benefică pentru orice om și toată lumea ar fi bine să facă mișcare, iar să susții și o cauză este cu atât mai important”, spune Bogdan Bucur.

bogdan bucur maraton

La evenimentul care ia startul pe 1 iunie din Piața Mare, primarul va alerga 21 de kilometri. Nu va fi dificil, spune edilul, pentru că a alergat deja 14 km pe munte.

„La Maratonul Internațional Sibiu sunt și fundraiser. Am ales suma minimă, dar sper să strâng cât mai mulți bani, poate chiar să depășesc acest target. Anul acesta m-am înscris la 21 km. Având în vedere că am reușit la Urme pe Play să alerg 14 km, unde e mult mai greu, fiind pe munte, cred că mă voi descurca și la 21 de km în oraș. În principiu mă voi antrena prin Rășinari, iar primul antrenament va consta în cei 14 km alergați”, mai spune primarul.
Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari a fost înființată în anul 2001 de către un grup de proprietari de pensiuni din Rășinari și are ca scop promovarea obiectivelor culturale și turistice din Rășinari. În anul 2018, asociația a organizat mai multe activități de promovare a comunei printre care și Ziua Vărzarului. La acest eveniment au fost invitați și copiii din trupa de jazz CPO, de la centrul de plasament Orlat, trupă care a încântat publicul participant la eveniment.

Informații despre cauza „Tramvaiul cu suflet de copil” se găsesc AICIAcesta este doar unul din cele 40 de proiecte acceptate anul acesta în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. Pentru lista completă a cauzelor, precum și modalitățile prin care puteți să susțineți proiectul preferat, intrați pe site-ul oficial al Maratonului Internațional Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus