X
rara istoric

Istoricul mașinii poate fi văzut printr-o aplicație gratuită. Datele RAR sunt diponibile pentru oricine

Registrul Auto Român pune la dispoziție de astăzi pentru orice persoană interesantă istoricul mașinii pe care o conduce sau pe care dorește să o cumpere. Asta se poate face printr-o aplicație pentru telefoanele mobile sau prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro. ”Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul”, anunță RAR.

Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP. ”Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL”. Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone”, susțin reprezentanții Registrului Auto.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cetatean

  povesti nemuritoare…aplicatia “minunata si gratuita” spune cati km a avut masina la ultimul ITP…multe se pot intampla in 2 ani…deci povesti nemuritoare cu RAR…mai bine ar opri din circulatie sutele de mii de rable care circula!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Anonymus

  am incercat si eu si nu primesti nici un numar de Km. mie mi-as scris chiar ca nu exista CIV desi culmea mai jos scrie de modificarile din CIV avute (2 la numar) si data cand a fost inmatriculata masina deci a fost creat CIV-ul desi nu scrie nimic de km la data inmatricularii sau la ultimul ITP. Este un mare fas nefunctional (a picat serverul in dimineata aceasta)…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact