Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Colorata afacere a unei tinere sibience: „Am pus vopsea pe orice la început, doar ca să învăț”

Colorata afacere a unei tinere sibience: „Am pus vopsea pe orice la început, doar ca să învăț”

Irina are aproape 29 de ani, la bază e tehnician designer vestimentar și asistent de farmacie, dar marea ei iubire a găsit-o în afara acestor două profesii – adoră să recondiționeze lucruri și să transforme orice obiect, cât de nesemnificativ, în cel mai frumos ornament.

„Această afacere m-a ales pe mine, nu invers...”, așa își începe Irina povestea. Spune că niciodată nu a putut să lucreze ca subaltern, nu și-a putut găsi locul nicăieri. Apoi a devenit mamă și timpul parcă a stat în loc. Bebelușul ei i-a devenit centrul universului și a uitat de design vestimentar, de farmacie, de tot. „M-a ales într-o perioadă din viața mea în care devenisem mamă pentru prima dată și nu mai știam ce sunt în afară de asta... Acest meșteșug m-a scos cumva la lumină și mi-a scos creierul dintr-o perioadă de stand-by destul de lungă”, spune tânăra.

micile afaceri irina

A început simplu – cu o pensulă, aracet și nopți petrecute urmărind tutoriale pe internet. Soțul ei a fost cel care a încurajat-o cel mai mult să își transforme această pasiune într-o mică afacere… să-și fie propria șefă.

„Am început cu o pensulă de acuarele chinezești, un aracet foarte prost, câteva șervețele și foarte multe nopți nedormite urmărind tutoriale pe internet și căutând diverse surse din care să-mi pot procura materialele la un preț cât mai bun. Am avut norocul fantastic să am parte de susținerea familiei, în special a soțului meu care mereu m-a îndemnat să fiu propriul meu șef, asemenea lui”, spune artista.
micile afaceri irina (1)

Prima comandă i-a schimbat viața

Irina își amintește cu drag de prima ei clientă. Ea a fost și cea care a recomandat-o mai apoi, ajutând-o să adune mai multe comenzi. Și ce ironie e faptul că prima ei comandă nu a fost nimic altceva decât un schimb.

„Prima comandă a fost de fapt un troc. De acolo a și început nebunia mea frumoasă - am făcut schimb cu o doamnă din Râmnicu Vâlcea. I-am oferit o cutie de bijuterii personalizată pentru fetița ei și ea mi-a trimis două bluze și o pereche de pantaloni pentru fetița mea. Apoi m-a recomandat pe un site de socializare și așa am început să am comenzi, după trei luni de muncă și studiu. În primul an de hand made primul profit l-am avut de Crăciun (20 de lei). Munceam cât să îmi scot materialele și să învăț”, își amintește Irina.

A recondiționat tot ce a găsit, doar ca să exerseze. A pus vopsea pe tot ce a prins la mână, a acceptat orice provocare și i-a încurajat mereu pe clienți să-i dea idei cât mai inedite.

„Am început cu periile de păr pentru fetițe și cutiile de bijuterii, am decorat lămpi de veghe, am recondiționat mobilier, am recondiționat chiar și un frigider, am pus vopsea pe orice doar să învăț, să fac cât mai bine. Fiecare lucru nou pe care l-am adăugat în portofoliu a fost o idee venită de la clienți, am acceptat fiecare provocare în parte și am încercat să-i fac față cât mai bine, sfătuindu-mă mereu cu prietenul meu cel mai bun care e și ajutorul meu cel mai mare la înșurubat și în prezent... soțul meu”, spune tânăra.
micile afaceri irina (2)

În ceea ce privește partea financiară a afacerii ei, sibianca spune că a alocat fonduri în mod constant în proiectul ei, astfel că nu a resimțit atât de tare investiția.

„Cât m-a costat afacerea? Bună întrebare. După cinci ani pot să zic că peste 15.000 de lei, pentru că în prezent am și o mașină de brodat, imprimante, scule profesionale și materialele pe care le folosesc sunt de foarte bună calitate, vopsele și lacuri pe bază de apă, non toxice. S-ar putea ca pe multe femei să le sperie suma, dar toți banii au fost investiți în timp”, spune aceasta.
În colecția de obiecte create pentru clienții ei, Irina are de toate. De la aranjamente florale, broderii personalizate, până la tăvi pentru tăierea moțului, lumânări de cununie și botez, buchete de mireasa și „cine știe ce idei vor mai avea oamenii”… nu spune nu niciunei provocări.

Irina poate fi găsită pe pagina de Facebook a afacerii ei, Irina's Handmade Boutique.

micile afaceri irina (3) micile afaceri irina (1) micile afaceri irina (7) micile afaceri irina micile afaceri irina micile afaceri irina (6) micile afaceri irina (5)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2887

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus