X
PSD bogdan matei ministrul sportului (4)

Ministrul Sportului, în inspecție la Sibiu: „Îi aștept pe cei de la baza hipică și terenul de rugby la București”

Directorul bazei hipice din  Sibiu și cel al echipei de rugby au fost invitați la București de către ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, care a inspectat obiectivele sportive din municipiu, vineri, 22 martie. Acesta a spus că a găsit o situație bună, însă a avut și nemulțumiri.

„S-au realizat lucruri importante și benefice în ceea ce privește activitatea sportivă. Ministerul și anul trecut a alocat fonduri destul de importante pentru ceea ce înseamnă amenajarea bazelor sportive, cu precădere ne referim la bazin. Și anul acesta ne propunem să continuăm aceste investiții, atât la cluburile pe care îl avem în subordine, dar și la direcția județeană pentru tineret și sport, unde și acolo avem obiective destul de importante. Sumele nu sunt deloc mici”, a declarat ministrul la Sibiu.

Potrivit lui Matei, instituția este la etapa de analiză a cererilor pentru investiții din 20019 atât din partea cluburilor sportive, cât și a direcțiilor județene.

„Sunt și puncte care m-au nemulțumit în această vizită ca să pot spune așa. Mai avem nevoie de anumite investiții pentru finisaje în anumite baze, cum este bazinul Olimpic, avem nevoie de o refacere capitală la terenul de rugby, unde am stabilit de comun acord ca în perioada următoare domnul director să ne viziteze la București cu documente, studii și despre impactul bugetar, pentru a vedea ce putem face anul acesta pentru demararea lucrărilor”, a adăugat Bogdan Matei.

Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, a intervenit: „Să ne amintim că înainte de a veni noi la guvernare în Bazinul Olimpia ploua”.

PSD trif, stanciu si bogdan matei ministrul sportului (7)

În ceea ce privește baza hipică, ministrul Tineretului și Sportului a fost de acord că acolo „trebuie să investim, mai ales că suntem singurul club din  România – este un lucru superb”.

„E prima dată când o vizitez și am rămas impresionat de ceea ce avem acolo. Oamenii care muncesc acolo încearcă cu eforturi deosebite să mențină ceea ce avem noi de preț. Îl aștept pe directorul clubului peste 2 săptămâni la București, astfel încât să ne așezăm și să discutăm concret pe cifre, pentru că da, acolo avem nevoie de investiții”, a spus ministrul.

Întrebat despre banii pe care îi poate aloca MTS în acest an pentru infrastructura sportivă, Bogdan Matei a spus că este vorba despre suma de aproape 50 de milioane de lei la nivel național. „Cu precădere, vom face investiții majore în complexurile sportive naționale pe care le avem – zece la număr. Pentru că după ce vom finaliza procesul de descentralizare, ele vor rămâne în patrimoniul MTS”, a conchis Matei.

Precizăm că potrivit unui răspuns dat la o interpelare în Parlament, Bogdan Matei menționa că în anul 2019 MTS își propune să realizeze investiții în valoare de 63,3 milioane de lei, dintre care 57,4 milioane lei investiții în baza materială existentă în țară, aflată în patrimoniul instituțiilor subordonate și 5,9 milioane lei pentru realizarea lucrărilor „Instalație trifazică și branșamente” la stadionul Arcul de Triumf care este cuprins în programul Euro-2020.

Totodată, ministrul Tineretului și Sportului a precizat că în acest an instituția nu va derula proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Vedea-v-aș să investiți voi ceva în baza hipică dacă nu are interes vreun pesedel să pună mâna pe ea!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogo

  ”Potrivit lui Matei, instituția este la etapa de analiză a cererilor pentru investiții din 20019 atât din partea cluburilor sportive, cât și a direcțiilor județene.”
  20019 este ceva real! Un termen real. 20019!!! :)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact