Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Orange, Telekom și Vodafone dau Timișoarei exemplul Sibiului

Orange, Telekom și Vodafone dau Timișoarei exemplul Sibiului

Companiile Orange, Telekom şi Vodafone i-au transmis primarului Timișoarei, Nicolae Robu, că pentru a scăpa de cablurile aeriene are nevoie de un proiect pentru mutarea lor în subteran, așa cum a făcut Sibiul. Reprezentanţii Primăriei Timişoarei, inclusiv primarul Nicolae Robu, au tăiat în seara de 18 martie mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi în centrul oraşului. Primarul s-a declarat nemulţumit de faptul că operatorii de telefonie şi internet nu au mutat cablurile în subteran.

Cele trei companii atrag atenţia autorităţilor din Timişoara, care au dezafectat cablurile aeriene că oraşul are nevoie de un proiect de infrastructură subterană, model dezvoltat de alte localităţi, şi de un grafic al lucrărilor de implementare care să fie discutat şi agreat împreună cu operatorii telecom. ”Spre deosebire de alte oraşe în care au existat astfel de proiecte dezvoltate de/cu sprijinul autorităţilor locale (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu sau Constanţa), acest tip de proiect nu a fost dezvoltat şi prezentat încă de autorităţile locale din Timişoara, deşi această situaţie este în discuţie de mai mulţi ani. Lipsa unui astfel de plan de dezvoltare a reţelei subterane, împreună cu acţiuni imprevizibile de dezafectare a cablurilor aeriene sunt de natură să afecteze furnizarea serviciilor de internet, televiziune şi telefonie pentru clienţii noştri, se arată într-un comunicat al  Asociaţiei Operatorilor Mobili din România şi UPC Romania, citat de zf.ro.

Companiile au comunicat autorităţilor locale că sunt deschise să găsească împreună soluţii pentru dezvoltare sustenabilă a reţelelor de comunicaţii electronice.

Membrii AOMR si UPC România vor continua să desfăşoare operaţiuni de reamplasare a cablurilor în subteran în toate localităţile în care vor fi dezvoltate astfel de proiecte de infrastructură de către autorităţile locale, inclusiv în Timişoara.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş a fost una dintre instituţiile aflate în centrul oraşului Timişoara care au rămas fără internet, după ce chiar primarul Nicolae Robu a urcat într-o nacelă şi a tăiat cablurile aeriene. ISJ a rămas fprp acces la internet în condiţiile în care se desfăşoară simularea Bacalaureatului şi înscrieri în clasa pregătitoare.

Proiect de 2,37 milioane de euro

Introducerea cablurilor în subteran pe Bulevardul Victoriei, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Corneliu Coposu, Şoseaua Alba Iulia şi pe Calea Dumbrăvii a costat 2.374.642 euro.  Lucrările au început în 2015 și au fost executate în cadrul proiectului ”Calea verde spre dezvoltare durabilă”, cuprins în Programul “Adaptare la Schimbările Climatice”, finanţat prin Mecanismul Financiar Spaţiul Economic European (SEE 2009 – 2014). Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu este principalul beneficiar al proiectului general, iar Primăria Sibiu este partener în proiectul care a vizat crearea infrastructurii subterane pentru introducerea cablurilor pe cinci artere principale ale Sibiului, contribuind financiar la realizarea acestuia.

Foto: www.tion.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

un cetatean

Acum 5 ani

pai in Sibiu nu s-a mutat nimic in subteran...au distrus tot orasul cu sapaturi si in zonele respective sunt in continuare tone de cabluri pe stalpi...despre ce exemplu povestiti??? sa fiu sincer eu as fi scris de mult despre cum NU s-au mutat cablurile in subteran desi s-au cheltuit tone de bani pentru asta!!!
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Da niste exemple. Nu vorbi doar sa te afli in treaba. Unde ai vazut cabluri pe Milea, Coposu, Victoriei, Alba Iulia, Calea Dumbravii si centrul istoric?
Raspunde

S

Acum 5 ani

Prost e, doamne. Fodor e geniu pe lângă distrusul asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus