X
hermannstadt

FC Hermannstadt, curiozitate pentru spanioli. Ce caută în Liga 1 un club cu nume german?

Ediția spaniolă a site-ului specializat în fotbal, besoccer.com, a scris un articol despre FC Hermannstadt, explicând de ce există în campionatul românesc o echipă cu nume german. ”Este surprinzător faptul că în România există o echipă cu un nume german ca Hermannstadt, mai ales când se joacă într-un oraș numit Sibiu. Care este povestea din spatele acestui club, fondată în 2015, și că în mai puțin de cinci ani a fost plantată în elită?”, s-a întrebat jurnalistul spaniol Juan Ribón.

A găsit repede răspunsul: ”Istoria echipei este scurtă. În 29 iulie 2015, în orașul românesc Sibiu, a început să joace în Divizia a IV-a și a promovat în fiecare an până a ajuns în prima ligă a țării. Hermannstadt a obținut o calificare în finala Cupei României, în ediția 2017-2018, unde a pierdut în fața Craiovei”, scrie autorul.

FC HERMANNSTADT FINALA

Jurnalistul spaniol a făcut apoi o scurtă istorie a sașilor din Transilvania și din Sibiu. ”Dar ceea ce este cu adevărat curios este motivul pentru care un club dintr-un oraș numit Sibiu, situat în Transilvania, se numește Hermannstadt. Totul a început în secolul al XII-lea. Primele documente care vorbesc despre o așezare permanent populată în actuala locație a Sibiului datează din anul 1191. Un document papal vorbește despre coloniștii germani stabiliți în localitatea “Cibinum”, fondată pe ruinele Caedoniei Romane. “Cibinum” a avut o prezență largă de locuitori vorbitori de germană , iar numele său a ajuns să fie Hermannstadt, ceea ce înseamnă literalmente “Orașul lui Hermann” . A fost unul din cele șapte “orașe germane” din Transilvania. Hermannstadt a fost ultimul oraș mare al Imperiului Austro-Ungar în partea de est, iar în secolele 17 și 18 a fost considerat granița Europei Occidentale. Dincolo de el era haosul, pentru europenii de atunci, desigur. Istoria lui Hermannstadt s-a schimbat după primul război mondial. Capitularea Austro-Ungariei a avut drept consecință diviziunea Imperiului, iar Hermannstadt a devenit parte a Regatului României. Comunitatea de limbă germană a rămas foarte importantă în localitate și, deși numele Hermannstadt a dispărut în favoarea românilor, în Sibiu, localitatea a continuat să-și mențină trăsăturile speciale. (…) Astăzi, comunitatea germană din Sibiu este de doar 3,5% din populația totală a orașului. Maghiarii au dispărut aproape complet, rămânând doar 2,6% din populație. Românii sunt majoritari în Sibiu. Și acest lucru ne aduce înapoi la Hermannstadt, un club care, în ciuda faptului că a fost fondat în secolul XXI, are rădăcinile în istoria Sibiului și recuperează numele său german, care fusese aproape uitat”, mai scrie în articol.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Era curios dacă o echipa din Vaslui avea nume german și una din Oltenia nume unguresc :)) asa e curios doar pt cine nu știe istoria Europei.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact