X
sibiu fara terase piata mica (4)

Investiție în Sibiu, amânată. ”Suntem rezervaţi cu referire la planurile de infrastructură promise de autorităţi”

Element Industrial, societate care a început recent o investiție de 25 de milioane de euro la marginea Bucureștiului amână posibile investiții în Sibiu din cauza infrastructurii rutiere. ”Credem că investiţiile în infrastructură vor fi determinante pentru modul în care se va desfăşura pe viitor progresul pieţei industriale şi de logistică. Am luat decizia să ne extindem într-o zonă nouă, Chitila, când am văzut că se deschide această nouă poartă de intrare în Bucureşti, am luat teren. Mai cumpărăm un teren în aceeaşi zonă. (…) Forţa de muncă este o problemă în Bucureşti. Suntem optimişti pentru 2019, avem planuri cu o extindere şi la nivelul oraşelor secundare din ţară, Timişoara, Sibiu, dar suntem rezervaţi cu referire la planurile de infrastructură promise de autorităţi”, a declarat Muler Onofrei, managing partner, Element Industrial, citat de zf.ro.

Element Industrial este o companie de dezvoltare imobiliara axată pe proiecte logistice. Noua companie are în vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte în București și în țară. Un prim proiect este ELI Park 1, o investiție de 25 de milioane de euro, care va fi construit în două faze pe un teren cu suprafață de 10 hectare localizat pe DN 7, la ieșirea din Chitila.

ELI Park 1 va avea o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați de spatii logistice si birouri. Prima faza a parcului industrial, in suprafață de 20.000 de metri pătrați, va fi livrată în trimestrul al doilea din 2019. Parcul industrial ELI Park 1 este localizat la o distanță de patru kilometri de centura București, cu acces la un drum național cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt accesul facil către nordul Bucureștiului și amplasarea într-o zonă cu excedent de forță de muncă (Chitila/Buftea), potrivit reprezentanților companiei.

Autostrada blocată

Semnarea contractului de construcție a autostrăzii Sibiu – Pitești a fost oprită de o contestație depusă de una dintre firmele participante la licitație, SC Construcții SA.  Societatea sibiană a participat la licitație și a avut a doua ofertă ca valoare, însă a contestat prețul pe care firma austriacă Porr l-a oferit în licitație. Potrivit documentului depus la Ministerul Transporturilor, oferta câștigătorilor „are un preț neobișnuit de scăzut”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  la alegeri fdgr, va pierde primaria

  care este legatura intre investitia anuntata, si autostrada? pare un articol comandat de cineva, scris de o persoana platita din interes. oricum autorul are dreptate privind infrastuctura care nu se dezvolta in cadrul municipiului sibiu. am ajuns ca pe vremea lui condurat, cand nu se facea mai nimic. nu tu proiect de stadion nou, sau de sala polivalenta noua, sau de sosea de centura care sa ocoleasca sibiul din zona industriala spre calea cisnadiei. vine sfarsitul anului si ne prinde cu prea multi bani la bugetul local, pe care trebuie sa-i returnam bugetului.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Grigore

  Ca FDGR poate pierde majoritatea in consiliu municipal , este posibil. Dar asta nu e o garantie ca cine vine in locul lor e mai competent sau mai motivat sa faca ceva pentru urbea asta. Ramine de vazut.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Cetățean arogant

   Corect! Dar i-am văzut și ne-am lămurit! Asa ca trebuie schimbata foaia! FDGR nu are oameni, nu ca ceilalți ar excela, dar nu sunt asa de aerieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact