Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Iohannis, atac la adresa PSD.  ”PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”

Iohannis, atac la adresa PSD.  ”PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la Sinaia că a început să reevalueze ideea unui referendum pentru „a da românilor votul înapoi”, deoarece numai aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord „cu felul în care PSD strică legile justiţiei”. „Am început să reevaluez ideea unui referendum, fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”, a spus, la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, Klaus Iohannis.

Președintele a lansat cu această ocazie un nou atac la PSD, pe care îl acuză că pune baza democraţiei în pericol. Şeful statului a susţinut că liderii social-democraţi pun interesele lor mai presus de cele ale partidului şi că guvernarea social-democraţilor a eşuat. „Are nevoie România de un garant al democraţiei? Cred că da. Dar de ce are nevoie România de un garant al democraţiei. Avem o constituţie, o clasă politică, o justiţie independenţa, avem foarte, foarte mulţi români care se bucură că acum trăim în democraţie, îşi doresc să rămână aşa şi să mergem mai departe. Avem nevoie de un demers de garabtare a democraţiei. (...) Avem o constituţie care reglementează mersul lucrurilor în România. Această constituţie porneşte de la premisă că cei aleşi să conducă statul, instituţiile, partidele. Sunt bine intenţionaţi, oameni de bună credinţa care vor să se implice pentru rezolvarea problemelor României? Dacă este aşa lucrurile funcţionează bine, dar dacă nu este aşa atunci însăşi bază democraţiei este în pericol. Dacă ajung oameni în conducerea unor mari partide care pun interesul personal deasupra interesului partidului. Dacă acel partid ajunge la guvernare şi pune interesul propriu şi interesul liderului partidului deasupra interesului României? Dacă acel partid şi acel Guvern încep să strice temeliile statului, încep să modifice legile justiţiei pentru a-şi albi propriile dosare. Atunci dragii mei suntem în situaţia în care suntem acum şi problemă se numeşte PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanţii ale democraţiei şi bine facem. Noi garantăm România”, a declarat Klaus Iohannis, la Sinaia.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, premiul „Grantul democraţiei”, la Gala Tineretului Naţional Liberal, care a avut loc la Sinaia.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

realistul

Acum 4 ani

Iar dvs. ati reusit sa invrajbiti romanii si sa-i dezbinati si mai mult decat erau...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trifloci președinte, Trifloci sa ne reprezinte!

Acum 4 ani

Go
Raspunde

Zexe

Acum 4 ani

Care „justițe”, aia care te protejează pe tine și nevastă-ta?
Raspunde

Fixpix

Acum 4 ani

pacat ca nu te doare
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Piranda

Acum 4 ani

ai permis sa halesti din troaca ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus