X
iohannis 3

Iohannis, atac la adresa PSD.  ”PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la Sinaia că a început să reevalueze ideea unui referendum pentru „a da românilor votul înapoi”, deoarece numai aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord „cu felul în care PSD strică legile justiţiei”. „Am început să reevaluez ideea unui referendum, fiindcă doar aşa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, îşi bate joc de ţară şi de români”, a spus, la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, Klaus Iohannis.

Președintele a lansat cu această ocazie un nou atac la PSD, pe care îl acuză că pune baza democraţiei în pericol. Şeful statului a susţinut că liderii social-democraţi pun interesele lor mai presus de cele ale partidului şi că guvernarea social-democraţilor a eşuat. „Are nevoie România de un garant al democraţiei? Cred că da. Dar de ce are nevoie România de un garant al democraţiei. Avem o constituţie, o clasă politică, o justiţie independenţa, avem foarte, foarte mulţi români care se bucură că acum trăim în democraţie, îşi doresc să rămână aşa şi să mergem mai departe. Avem nevoie de un demers de garabtare a democraţiei. (…) Avem o constituţie care reglementează mersul lucrurilor în România. Această constituţie porneşte de la premisă că cei aleşi să conducă statul, instituţiile, partidele. Sunt bine intenţionaţi, oameni de bună credinţa care vor să se implice pentru rezolvarea problemelor României? Dacă este aşa lucrurile funcţionează bine, dar dacă nu este aşa atunci însăşi bază democraţiei este în pericol. Dacă ajung oameni în conducerea unor mari partide care pun interesul personal deasupra interesului partidului. Dacă acel partid ajunge la guvernare şi pune interesul propriu şi interesul liderului partidului deasupra interesului României? Dacă acel partid şi acel Guvern încep să strice temeliile statului, încep să modifice legile justiţiei pentru a-şi albi propriile dosare. Atunci dragii mei suntem în situaţia în care suntem acum şi problemă se numeşte PSD. De-asta am ajuns să căutăm garanţii ale democraţiei şi bine facem. Noi garantăm România”, a declarat Klaus Iohannis, la Sinaia.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, sâmbătă, premiul „Grantul democraţiei”, la Gala Tineretului Naţional Liberal, care a avut loc la Sinaia.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact