Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Proiect legislativ. Suspendarea carnetului se poate amâna cu până la un an

Proiect legislativ. Suspendarea carnetului se poate amâna cu până la un an

Un senator ALDE propune ca șoferii cărora le-a fost suspendat carnetul de către poliție să aibă la dispoziție posibilitatea de a amâna restricția cu cel mult un an de zile. Dacă va fi adoptată, legea privind suspendarea permisului auto le-ar permite șoferilor români să aleagă data de început a suspendării propriului permis. Aceștia vor putea amâna hotărârea Poliției chiar și un an întreg, timp în care ar avea dreptul să circule pe drumurile publice. ”Prevederile prezentei inițiative legislative vin în ajutrul șoferilor profesioniști și nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulație nu mai pot lucra și rămân ”fără pâine”. Sunt de părere că la nivel național avem o mare problemă legată de suspendarea permiselor de conducere ale șoferilor”, a apreciat în expunerea de motive senatorul ALDE, Ștefan Alexandru Băișanu.

Totuși, legea propusă nu s-ar aplica șoferilor care au săvârșit infracțiuni, ci doar contravenții: „Excepție fac faptele deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârșite cu vinovăție și care sunt prezentate de legea penală și sunt pedepsite de aceasta – infracțiuni', se arată în expunerea de motive.

Conform Articolului 3 al documentului înregistrat la Senat, „Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale'.

Deocamdată, legea este la stadiul de propunere. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Senat și de Camera Deputaților, promulgată de Președintele României și, în final, publicată în Monitorul Oficial. Nu există nicio garanție a faptului că aceste lucruri chiar se vor întâmpla.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Petrica

Acum 4 ani

Si ne trezim cu permisul suspendat sau chiar radiat cum s-a facut si cu radierea PFA-urilor si a II-urilor de catre registrul comertului si nimeni nu spune nimic de acest lucru asteapta sa prindă pe cei care au PFA si II ca fac evaziune fiscala. Poate se face un articol si pe tema asta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus