Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

TAROM anulează două curse din Sibiu. Și Sibiu – București e în pericol

TAROM anulează două curse din Sibiu. Și Sibiu – București e în pericol

Noua conducere a TAROM va anula mai multe curse neperformante, unde gradul de încărcare era de 25%, iar avioanele zburau cu doar zece pasageri la bord, a anunţat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă. Printre acestea sunt și două curse care operează pe aeroprtul din Sibiu: e vorba de Sibiu-Stuttgart și Sibiu-Munchen. "Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau aceste curse? 25%. Dacă luăm un ATR, înseamnă că zbura cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunţa dânsul (Werner Wolff, fostul director general al TAROM - n.r.), cu surle şi trâmbiţe, la acel moment, deschiderea cursei Bucureşti-Baku. Nu s-a efectuat nicio cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi încă se plăteşte pentru această cursă. L-am rugat pe domnul director Susanu (Florin Susanu, noul director general - n.r.) să sisteze de îndată orice plată pe aceste curse neprofitabile", a precizat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, noua conducere a TAROM va trebui să facă de urgenţă un audit şi să anuleze aceste curse. El a arătat că, la nivelul întregii companii TAROM, gradul de încărcare în 2017 era 72%, iar acum este 64%.

Ruta Sibiu – Stuttgart a fost introdusă de Tarom în 2018, ca o mare realizare a companiei. „Sibiul este un pol reprezentativ de creștere și potențial pentru TAROM. Nu este însă suficient să știm că există un potențial, ci trebuie să valorificăm în mod real acest avantaj, nu doar conjunctural, ci ca o sursă constantă pentru dezvoltarea companiei și a rețelei de rute operate. Avem încredere că odată cu reînnoirea flotei companiei, introducerea cursei directe Sibiu – Stuttgart răspunde cerințelor pieței și asigură o perioadă scurtă de maturizare a rutei”, spunea la acel moment Werner-Wilhelm Wolff, director general TAROM.

De această rută s-a legat și zborul Sibiu – București, care acum este în pericol de a nu mai putea fi operabil.

Despre faptul că Tarom ar fi decis să suspende zborul din Sibiu către Stuttgart, alături de alte zboruri, s-a mai scris la începutul lunii februarie, înaintea numirii în funcția e ministrului Răzvan Cuc în funcție. Explicația pentru anularea acestor tute ține de încercarea de eficientizare a planurilor de zbor, dar și din cauza concurenței foarte mari pe acest segemtn de zbor, pe care operează și Blue Air.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Bogo

Acum 4 ani

Sb-Stuttgart este anulat din 22 februarie. Cum poti anula ceva ce este deja anulat?!? :)))) Of, acest Veorika2, probabil ca nu stie pt. ca petrece prea mult timp in restaurante. https://ro.wikipedia.org/wiki/Aeroportul_Interna%C8%9Bional_Sibiu
Raspunde

dan

Acum 4 ani

O minciuna mare, avionul era intotdeauna plin. RUSINE
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Fotografia e trucata sau cei de la Tarom chiar nu cunosc drapelul Romaniei?
Raspunde

S

Acum 4 ani

E destul de plin Sibiu-București, de obicei Poate voi ați tras concluzia ca sibiu-stuttgart pune în pericol Sibiu - București, dar nu toate cursele de Sibiu se continuau la Stuttgart. Întâi a fost Sibiu București și după aia s-a continuat, o data pe săptămână la Stuttgart. Nu a fost ceva gen mergem la Stuttgart, hai sa lăsăm pe câțiva la Sibiu, ca e în drum.
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

daca anulezi Sibiu-Munchen cand Lufthansa geme de calatoripe aceeasi ruta nu poti fi decat un mare imbecil. dar de la dl Cuck ce te poti astepta?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sufana

Acum 4 ani

Ce mah, nu mai pot pleca sasalaii din tara ca sa se intoarca cu Haribo si Maoam?! Mars, bai asupritorilor, la voi in Alemania si lasati romanii adevarati in pace!!!
Raspunde

un pasager Tarom

Acum 4 ani

Bai Sufana, esti mai prost decat permite legea! 1.- Tarom este companie romaneasca, daca cumva asta numesti tu asupritor. 2.- Nu sasii umpu aeronavele ci romanii care merg la munca in Germania si se intorc cu Euro acasa (poate si cu Haribo si Maoam) 3.- Poate numeai asupritori pe nemtii din conducerea companiilor germane din Sibiu - aia zboara cu Lufthansa, curse charter sau avioane private! Daca erai roman adevarat ai fi fost trist ca Tarom pierde teren in fata unor companii ca ...Wizz Air
Raspunde

Piranda

Acum 4 ani

romanii adevarati=idioti ca tine
Raspunde

un neamt plecat de mult

Acum 4 ani

Mai Sufana. Oile tale au un IQ mai mare ca tine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus