X
scoala Selimbar (23)

Consilier local din Șelimbăr, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate (ANI) a transmis astăzi că Nicolae Hașegan, consilier în cadrul Consiliul Local Șelimbăr, ales pe listele PNL, a fost declarat incompatibil. Acestuia i se impută faptul că în perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016) a încheiat un contract de lucrări de reparaţii în data de 06 aprilie 2016 în valoare de 28.800 lei cu o întreprindere individuală, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţinea calitatea de titular, încălcând astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Conform acestui articol, aliniatul 1 prevede: ”Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrașie sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. La aliniatul doi se spune că prevederile aliniatului precedent se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact