X
capsuni piata

Foto – Cu cât se vând fructele și legumele de primăvară în piețele din Sibiu

Dolofane și pline de culoare, căpșunile au început să apară pe tarabele din piața Cibin. Selectate cu grijă, în caserole mici, acestea îți iau ochii. Iar dacă pentru un moment te-ai așteptat să fie din România, sunt importate tocmai din Grecia. Și nu sunt singurele fructe de acolo. Și pepenii au „călătorit” prin câteva țări ca să ajungă pe tarabele din Sibiu.

La sfârșitul lunii martie, ridichile, salata verde și ceapa verde sunt vedetele din piața Cibin. De la o tarabă la alta, întâlnim prețuri diferite. Însă, toate precupețele sunt dispuse să facă „oferte” pentru cei interesați.

„Dacă luați două legături cu ridichi vi le las de la 10 lei la 7. Sunt crude și foarte gustoase. Le-am adus de la Vâlcea, acolo avem solarii”, spune o vânzătoare.

ridichi legume piata

Ceapa verde se vinde cu 2 lei legătura pe majoritatea tijghelelor, însă în unele locuri e și la 3 lei. Salata verde se vinde cu 3-5 lei bucata, iar spanacul cu 8-10 lei kilogramul.

„Este foarte bun pentru sănătate. Iar prețul este rezonabil pentru câtă muncă necesită  creșterea lui”, spune femeia de după masă.

spanac piata legume 1

De departe, cel mai îmbietor colț din piață este cel al fructelor. De la portocale, banane și struguri până la căpșuni și chiar pepeni, găsești de toate.

„Căpșunile sunt din import, din Grecia. Până se fac la noi mai durează mult și bine. Dar să știți că sunt foarte gustoase”, ne asigură precupeața.

Acestea se vând cu 15 lei kilogramul sau cu 7 lei caserola. Spre vânare stau expuși și câțiva pepeni. „Tot din Grecia sunt și aceștia. La noi abia la vară apar. Îi vând cu 8 lei kilogramul”, adaugă femeia. Următoarele fructe care vor apărea pe tarabe sunt cireșele. Însă, până atunci, spun vânzătorii din piață, mai trebuie să așteptăm.

capsuni piata

20190327_132430 20190327_131529 20190327_132236 20190327_132401capsuni piata (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    nobody like everybody

    Preturi comparabile cu cele din Los Angeles ( in Statele Unite ale Americii pentru cei din piața care poate nu stiu unde e orasul dar cred ca stiu preturile de acolo pe derost )

    E adevarat ca e de munca la spanac. ….nu e ca la fabrica unde te duci 8-10 ore pe zi si o freci toata ziua la cafele cu laptopul in fata sau relaxarea pură de a fi sofer de autobuz in traficul din oras cu 50 de suflete in mâini le tale. Ce mai domnule, nimic nu se compara cu truda pentru bucate. …..

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact