Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

PNL, susținut de semnăturile a peste 1 400 000 de români în cursa pentru europarlamentare

PNL, susținut de semnăturile a peste 1 400 000 de români în cursa pentru europarlamentare

PNL a depus peste 1 400 000 de semnături la Biroul Electoral Central, reprezentând cel mai mare număr de susținători ai candidaților pentru Parlamentul European. ”Partidul Național Liberal, astăzi, este partidul care se bucură de cea mai mare  încredere, iar acest lucru l-am demonstrat prin numărul de semnături pe care le-am depus în susținerea listei, clasând Partidul Național Liberal pe primul loc ca susținere a listei de candidați. Am bătut PSD-ul în strângerea de semnături și de asemenea, pe 26 mai vom bate PSD în alegerile pentru Parlamentul European”, a declarat Președintele PNL Ludovic Orban.

Numărul unu pe lista PNL își va deschide birou de europarlamentar la Sibiu

”PNL este partidul care va reprezenta în mod competent interesele României în Uniunea Europeană. Ne angajăm în fața românilor că banii europeni ce ne revin vor ajunge în proiecte de dezvoltare de care țara are atâta nevoie”, a spus Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL.

Rareș Bogdan deschide lista liberalilor pentru Parlamentul European, fiind totodată și candidatul care și-a anunțat deja intenția de a-și deschide un cabinet de europarlamentar la Sibiu.

”Primul candidat pe lista PNL, Rareș Bogdan, este un apărător îndârjit al drepturilor și intereselor românilor și cel mai vocal contestatar al derapajelor anti-europene ale coaliției PSD – ALDE. Este și vocea PNL Sibiu în Parlamentul European, organizația care a dat Președintele României și cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare trecute”, a declarat Raluca Turcan.

Europarlamentari și primari de top, pe lista liberalilor

Lista include actuali europarlamentari ai PNL: Siegfried Mureșan, Adina Vălean, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi, Daniel Buda. “PNL are cea mai serioasă și mai experimentată echipă de europarlamentari, oameni care au demonstrat că pot influența decisiv hotărârile Uniunii Europene în beneficiul românilor. Siegfried Mureșan este primul negociator-șef român pentru bugetul Uniunii Europene de 160 miliarde de Euro pentru perioada 2021 – 2027. Este, totodată, europarlamentarul care a luptat pentru ca Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al UE. Reprezentanții PNL în PE au avut, cu toții, rezultate remarcabile în domenii precum agricultură, infrastructură, sănătate, telecomunicații, demonstrând că pot influența decisiv hotărârile Uniunii Europene în beneficiul românilor”, a subliniat Raluca Turcan.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, și cel al Aradului, Gheorghe Falcă, se regăsesc pe lista viitorilor europarlamentari liberali. ”Propunem candidați cu o experiență remarcabilă în gestionarea proiectelor cu fonduri europene, în administrația publică locală. Sunt primari de orașe care au transformat radical comunitățile lor, cu bani europeni. România merită să fie reprezentată în mod competent în Europa. Românii merită să beneficieze 100% de banii europeni pentru investiții!”, a declarat prim vicepreședintele PNL.

Guvernare PSD – ALDE, “o înșelătorie cap coadă”

Liberalii consideră că alegerile pentru Parlamentul European dau șansa unui restart democratic pentru România, după ultimii ani de guvernare PSD.  ”PSD-ALDE au dat peste cap justiția din România, au îngropat economia, angajamentele internaționale, au scos sute de mii de oameni în stradă. Au dat ordonanțe de urgență în apărarea infractorilor, încălcând grav statul de drept. Cu altă ordonanță de urgență au crescut facturile oamenilor la energie electrică, termică, gaz, telefonie și TV, au făcut să explodeze cursul leu – Euro și au blocat complet economia. Domenii prioritare de dezvoltare, precum educația și sănătatea sunt subfinanțate, iar tot mai mulți tineri, medici și profesori pleacă din țară. Administrația publică locală s-a trezit practic sărăcită, fără posibilitatea de a mai face investiții. Nu despre asta s-a vorbit în campanie! Guvernarea PSD-ALDE este o guvernare exclusiv în favoarea corupților, este o înșelătorie cap coadă. Votul la aceste alegeri europarlamentare este instrumentul cel mai la îndemână pentru a spune “stop” politicii PSD”, a declarat Raluca Turcan.

La rândul său, Rareș Bogdan a apreciat că bătălia pentru alegerile europarlamentare va fi cea mai dificilă din ultimii 30 de ani. “Nu vorbim doar de niște alegeri europarlamentare, vorbim despre direcția României, vorbim despre a fi sau a nu fi în Europa, vorbim despre a fi sau a nu fi în parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii”, a punctat candidatul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Nicu

Acum 5 ani

Asta nu dovedeste decat ca membrii PNL au fost foarte activi!Sustinatorii nu sunt intotdeauna si votanti!Faptul ca Iohannis vrea referendum odata cu europarlamentarele dovedeste ca PNL sta foarte prost la nivel national,in special Oltenia si Moldova si in Bucuresti este pe locul patru la intentia de vot!Analistul politic Bogdan Chirieac ii plaseaza la europarlamentare sub Alianta USR+PLUS!Asa sa fie oare?
Raspunde

Batran Liberal

Acum 5 ani

Ma umfla rasul, liberali...care ma? Falca --cu terenu de pe Calea Timisorii din Arad vandut pe sub mana (si pt care au facut sau fac altii bulau in locu lui), Blaga cu dosarele lui(a mai uitat lumea si acum reapare ca saracu ii chioraie matele dupa un ciolan de ros), Hava - baronul de Alba?(care taia si spanzura ca si Oprisan tot judetu? cu ce e asta mai bun decat psd-istul? pai bai astia is PDL-isti grei care si-or schimbat hainele ca sa nu mai ii injure lumea!!! Noroc cu Rares Bogdan, care le mai aduce voturi, ca de nu nici de 3 mandate nu ar fi ajuns!!!Ar fi cazu ca si la asa zisul PNL sa mai mearga in pensie unii si sa ne lase cu pozatu asta de lideri liberali!!!
Raspunde

Ionel

Acum 5 ani

Nu trebuie sa sperie pe nimeni ca USR - ul poate fi peste PNL cu Rares Bogdan cu tot, cel putin la orase in zona urbana. Nu stiu in alta parte cum sta PNL dar daca e ca la Sibiu va fi nasol ptr ei. Pe astia din Sibiu ii stim.... oameni vechi, tot ei, buni de nimic.....poate au noroc sa fie in alta parte altfel, daca nu raman in istorie....
Raspunde

Lotul National de Curling

Acum 5 ani

Sică Mandllină
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus