X
raptor 1

VIDEO A apărut un “raptor“ în Cibin. “Va lucra toată luna aprilie“

De trei zile, malurile Cibinului sunt curățate cu ajutorul unui utilaj care “se plimbă“ prin apă.

Din acest an, angajații Sistemului de gospodărire a apelor române de la Sibiu nu mai folosesc drujba pentru a curăța vegetația lemnoasă care crește pe malurile apelor. În funcțiune a fost pus un utilaj denumit “Raptor 300R“, care distruge vegetația lemnoasă operând din apă și nu de pe mal.
“Acest utilaj a fost achiziționat din luna octombrie a anului trecut, de către Administrația bazinală de apă Olt, în subordinea căreia funcționează și SGA Sibiu. Utilajul îl folosim acum pentru a curăța malurile Cibinului de vegetația lemnoasă. Este mai ușoară folosirea acestui utilaj, decât utilizarea drujbelor, de pe mal“, descrie Mircea Bîrs, directorul Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu.
Până acum, utilajul a mai fost folosit în județul Sibiu și pe Valea Hârtibaciului. “Pe Cibin, în zona municipiului Sibiu a început să lucreze de trei zile. Cred că toată luna aprilie vom folosi acest utilaj pentru operațiunile specifice“, maia arată Mircea Bîrs.

Raptor 300R este un utilaj produs de compania italiană Prinoth, destinat lucrului pe orice tip de sol, inclusiv în mlaștini și apă. Potrivit datelor fabricantului, cântărește mai bine de 14 tone cu tot cu dispozitivul de mărunțire a masei lemnoase, are o viteză de deplasare de cel mult 10 km pe oră și are un motor care dezvoltă 275 de cai putere.

Sursa foto și video: Lucian Sandu

raptor 4 raptor 3 raptor 2 raptor 1

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  Acest utilaj curata partial albia raului insa distruge fauna si flora raului si mai ales albia cu sedimente importante pentru fauna raului …ma bine s-ar civiliza cetatenii orasului si ar proteja mediul cu metode simple …ne ma aruncand gunoi in albia raului…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mia

  Este foarte multa mizerie pe strazile acestui oras, in rauri, in parcuri…am fost vineri pentru prima data in Rasinari, raul este lada de gunoi a satului, apa curata care vine din munti este infectata de gunoi…aceasta problema a existat si va exista pentru eternitate in aceasta tara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact