X
Fara penali by Perjovschi

Alianța USR-PLUS crede în referendumul pentru Justiție

Vom avea un referendum pe Justiție, tema care a paralizat România de mai bine de doi ani, care a scos sute de mii de oameni în stradă și a declanșat reacții negative din partea instituțiilor și statelor europene. USR a fost primul actor politic care a reacționat și a stat în stradă 6 luni de zile pentru a aduna semnături pentru modificarea Constituției, (tocmai în acest sens). Fără Penali în Funcții Publice este demersul unor oameni care știu că este inacceptabil ca cei (ce sunt) condamnați definitiv să facă legi care să reglementeze Justiția, să administreze bani, să stabilească regulile după care funcționează o societate. USR a înțeles asta de la început, am putea spune că este motivul principal care a dus la formarea lui, și continuă să o facă și azi, împreuna cu PLUS.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns și el străzii, societății civile, opoziției politice și a inițiat, la rândul lui, un referendum prin care încearcă, de fapt, să pună la adăpost Justiția călcată în picioare de (către) penalii aflați la putere. Dacă inițiativa Fără Penali are drept scop eliminarea din viața politică a celor care au tot interesul să compromită și să distrugă Justiția, referendumul pe care îl propune președintele vrea să obțină asigurarea că oamenii vor ca a treia putere în stat să fie protejată, apărată.

Fără Penali a fost sprijinită de români, pentru că cetățenii au realizat cât de important este ca politica să fie curățată de cei care sunt infractori dovediți. Doar în acest fel, Justiția poate să-și facă treaba. Pe 9 aprilie, așteptăm decizia CCR, având toată încrederea că această inițiativă va fi validată pentru a se putea deschide calea către organizarea unui referendum pe această temă atât de importantă. Astfel, se poată înscrie în Constituția României restricția pentru persoanele condamnate penal de a mai ocupa funcții publice.

Fara Penali la Sibiu

Cele două referendumuri sunt fețe ale aceleiași monede. Ne spun, pe de o parte, cine sunt cei care sunt o amenințare,penalii și, pe de altă parte, ce trebuie să apărăm noi pentru a continua să funcționăm într-un stat de drept – Justiția. Nu vom putea funcționa normal într-o stat în care se dorește legalizarea furtului, în care (cei care) corupții stabilesc ce este bine și ce este rău, în care cei care își doresc normalitatea sunt terfeliți și acuzați cu un limbaj demn de începutul anilor ‘90.

Tema Justiției nu este un moft al USR sau a lui Iohannis (Este), ci condiția esențială pentru o Românie în care educația, sănătatea, infrastructura de transport, mediul să fie dezvoltate sau apărate. Probabil că în Sibiu, acest principiu este mai bine înțeles decât ceilalți. Cum altfel s-ar explica prezența masivă și constantă la toate manifestațiile ce susțin lupta anticorupție?

USR și-a asumat această luptă pentru apărarea Justiției și nu va renunța la ea.  Suntem sigur că nici voi, sibienii, nu o veți face.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact