X
sondaj de deschidere

Pe cine preferă cititorii Turnul Sfatului pentru Primăria municipiului Sibiu

Peste 1.000 de sibieni cititori ai Turnul Sfatului au participat la sondajul on-line referitor la preferințele pentru conducerea Primăriei municipiului Sibiu, în noul mandat de patru ani care va fi preluat din vara anului viitor.

Variantele de potențiale candidaturi propuse în cadrul sondajului on-line inițiat de Turnul Sfatului au fost selectate ca urmare a ”zvonurilor” din zona politicii sibiene. Astfel, variantele propuse de Turnul Sfatului au fost Astrid Fodor, actualul primar al Sibiului, dar și Gabriel Tischer. Ambii sunt reprezentanți ai FDGR, cel din urmă fiind și actualul președinte al Consiliului de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.

Din rândul liberalilor, în cadrul sondajului au fost propuse numele lui Adrian Bibu, actualul director al Sălii Transilvania și viitor consilier local la Sibiu, dar și cel al lui Gheorghe Huja, liberalul care conduce de două mandate orașul Cisnădie.
Din partea actualului partid de guvernământ, Turnul Sfatului a propus numele lui Bogdan Trif, președintele organizației județene și ministru al Turismului, și cel al lui Cătălin Stanciu, președintele organizației municipale a PSD Sibiu și consilier județean.

Dan Barna, deputat de Sibiu, este singurul nume propus din rândul USR, partid pe care Barna îl conduce la nivel național.

În chestionarul propus cititorilor Turnul Sfatului au fost introduse și două nume din zona ”independenților”: pe Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra, și pe Sorin Rotariu, managerul Visma (care între timp a infirmat orice intenție de a participa la un astfel de scrutin).

Barna, de la început pe primul loc

Încă de la lansarea sondajului în mediul on-line, majoritatea cititorilor Turnul Sfatului a considerat că Dan Barna este potrivit pentru a prelua conducerea Primăriei municipiului Sibiu în următorul mandat.
La finalul sondajului, după ce au exprimat o opțiune 1.015 persoane, Dan Barna număra 335 de voturi, echivalentul unui procent de 33%.

Spre diferență de locul 1, locurile doi și trei din cadrul sondajului au fost ocupate, alternativ, când de Astrid Fodor, când de Gabriel Tischer. Diferența dintre cei doi a fost de fiecare dată una foarte mică, la fel ca și cea de la finalul sondajului: un vot. Gabriel Tischer este opțiunea a 14,1% (143 de voturi), actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor, fiind susținută de 14% dintre respondenți (142 de voturi).

chart

Adrian Bibu, liberalul care și-a exprimat disponibilitatea de a reprezenta PNL la alegerile locale de anul viitor în cursa pentru Primăria Sibiu, se situează pe locul 4 în sondaj, cu 8,5% dintre opțiuni.

Opt procente dintre cei care au participat la sondaj au arătat că încă nu știu cu cine vor vota, iar 5,8 procente ar fi vrut să își arate sprijinul pentru o altă persoană decât cele propuse de Turnul Sfatului.
Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei, ar fi preferința a 4,4% dintre respondenți, managerul Muzeului Astra fiind cel care îi urmează, cu 4,1% din opțiuni.

Pentru Bogdan Trif și-au exprimat susținerea 2,5% dintre respondenți, iar pentru Cătălin Stanciu – trei persoane.

1,8 la sută dintre cei care au participat la sondaj au bifat opțiunea celor care nu se vor prezenta la vot.

rezultate sondaj TS

Sondajul lansat de Turnul Sfatului a fost promovat prin intermediul rețelei de socializare Facebook în atenția acelor utilizatori care au selectat ca domiciliu municipiul Sibiu. Aplicația folosită pentru sondaj a permis exprimarea unei singure opțiuni pe baza contului de Facebook al fiecărui respondent.
Potrivit statisticilor create în cadrul aplicației, opțiunile din cadrul sondajului au fost vizionate de 2.420 de utilizatori ai Facebook din Sibiu. Au votat 41% dintre aceștia, iar media timpului petrecut pentru a exprima o opțiune de către cei care au votat a fost de 26 de secunde.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

31 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Canaris

  Frati sibieni,asta e!Se pare ca se incheie epoca sasilor la Sibiu!O epoca cu realizari deosebite in perioada primarului Iohannis care a schimbat in bine fata orasului,cu o stagnare daca nu chiar minus actual…..De ai lu Daddy Ce sa zic? Ce dor,Ce chin,Ce Jale….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Jon Lemon

   Aha… ai vrea tu. Problema e ca daca ajungem sa fim “condusi”…spre colaps total ca in anii 90 de partidele bucurestene.
   Va veni FDGR cu un candidat mai bun, sa speram, decat Fodor. Altfel, va fi trist pentru Sibiu.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Canaris

  Si totusi domnu Deleanu nu se putea astepta pana luni cu sondajul asta? Nici aperitivu sa nu ii tihneasca? Ce sa zicem de sarmale….Sigur pleaca fara sa manance!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Chiar neștiințific ( adică incorect ) pare a fi relevant …De remarcat ca procentele adunate ale FDGR sunt aproape de Barna

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Da’ pe huja de ce l-ați băgat? Stați în arhitecților și asa vreți sa scăpați de el? :) voiați să-și facă speranțe și buletin de Sibiu, ca să aibă voie sa candideze aici?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Este lăudabilă inițiativa redacției pentru astfel de sondaj online! Trebuie precizat că au participat foarte puține persoane la acest sondaj,mă așteptam să participe mai multe!O mare parte înclină spre o schimbare a conducerii primăriei după 20 de ani de conducere a Sibiului de către fdgr,dar și un puternic conservatorism al unora care au fost și sunt atașați puternic fata de fdgr.Asa cum am mai spus în alte comentarii Astrid Fodor și fdgr sunt in picaj continuu,așa cum un bătrân își așteaptă sfârșitul așa și fdgr își așteaptă înlocuirea de la conducerea primăriei Sibiu.Cei care sunt in Top au obligația să lupte pentru putere și înlăturarea vechii administrații publice locale!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eka

  Pe bune ? Gabriel Tischer pe locul 2 ? Ce a facut domnul Tischer in afara de CibinFest ? O sa vina in spilhozeni la primarie si ne dea tuturor o bere ? Chiar asa , votam orice ne pune FDGR-ul sub nas ?
  PS: CibinFestul este o sinecura ( afacere bine platita care necesita zero efort) a FDGR-ului pentru d-ul Tischer. Nu cred ca a fost vreodata licitatie pentru a decide organizatorul.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Eka

    E o idee buna sunt se acord dar de ce sa fie organizata mereu de aceeasi persoana ? De ce nu se scoate la licitatie organizarea evenimwntului ? Asta e valabil si ptr targul de Craciun.
    FDGR-ul nu mai e ce a fost sau ce credeam noi ca e .

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zexe

  Bă, ce vă mai plac vouă străinii… Primii trei clasați în sondaj nu sunt români. Sindromul de slugă austro-ungară, lipsă de demnitate națională!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ion Truth

   Mai straini sunt valahii puturosi, obraznici si cu “tupeu”, decat sasii !
   In Sibiu nu se respecta caractere cu IQ scazut, ca in Oltenia/Moldova.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Otto

  🤭🥴 Trif 2,5 ??? Nasol, rău de tot, asta i se trage de la asocierea cu TUȚA PETRE care zice ca el îl tine Ministru pe Trif și ca o să-l schimbe cât de curând cu Macaveiu de la Medias….

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jan

  Păcat că Barna, nu va candida, are luptele lui la București, trebuie schimbată primăria acum e blocaj de activitate acolo.
  Huja???? Un cămătar. Reveniți – vă. Abia am scăpat de unu ce se credea zeu la Șelimbăr. Fai să facem curățenie între hoții din zonă. Grecu în foame de ciolan a întrat în PNL.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sifoane

  Asta imi pare a facatura…….daca o sa votam “partide” de la Bucuresti, atunci chiar ca suntem tampiti ! Intr-adevar Fodor e putin cam depasita dar sa nu ne aruncam in haznaua cu laturi a vreunui alt partid, fie el si USR.
  Sper sa fie capabili FDGR sa vina cu unc andidat mai bun, sa nu fim nevoiti sa alegem intre gastile de la “bucale”.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Eka

   FDGR1ul e cel putin la fel de corupt precum cele 2 partide mari( PSD, PNL) Au umplut administratia locala de neamurile lor Ex: “nora” lui Fodor, Gabi Tischer si pot continua

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nobody like everybody

  Nulitati. Toti!
  Dar nici nu avem de unde alege.
  Ca la nivel national. Oportunisti sau impotenti, hoti sau doar prosti. Astea sunt variantele

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @zexe
  Lasa mizeriile astea, nu fa diferența între ardeleni după etnia lor, cum vor Bucureștiul și Budapesta. Ardeleni și atât! Cum nici elvețienii nu se considera germani, francezi sau italieni ci elvețieni de limba germana, franceza sau italiana asa și noi ardelenii trebuie sa ne consideram ardeleni de limba romana, maghiara sau germana (+frații țigani :)). Nu romani, unguri sau germani.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @sifoane
  Macar usr are șef sibian… Și par mai descentralizati. Cu fdgr s-ar putea sa votez la consiliul local si/sau județean, dar cu fodor… Mi-e foarte greu.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibianul nehipster

  Eu l-as vota pe Ciprian Stefan, directorul Muzeului Astra. Pacat, insa, ca nu are nume sasesc…ar fi iesit din primul tur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact