Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cisnădie: anul acesta vor fi inaugurate noul Spa, noua pistă de biciclete și noile platforme pentru deșeuri

Cisnădie: anul acesta vor fi inaugurate noul Spa, noua pistă de biciclete și noile platforme pentru deșeuri

Amenajarea unui Spa, construirea unei piste de biciclete de 5,5 km și coborârea în subteran a platformelor de colectare a deșeurilor sunt printre principalele proiecte care urmează a fi finalizate, anul acesta, de către administrația orașului Cisnădie.

Primul proiect care ar urma să fie pus în funcțiune este cel al centrului de tip Spa amenajat în parcul Măgura. Cu o suprafață totală de aproximativ 1.000 de mp, acest centru include un bazin ”semi-olimpic”, cu o lățime de 15 metri și o lungime de 25 de metri, sală de fitness, saună, sală de masaj și loc de joacă pentru copii. ”Constructorul ne-a confirmat că în iunie vom putea pune în funcțiune centrul. Va fi greu să gestioneze Primăria această investiție, așa că o vom căuta pe cineva care să administreze”, arată Gheorghe Huja, primarul oraşului Cisnădie.

Tot în prima parte a verii urmează să fie finalizată și pista de biciclete care să lege Cisnădia de Sibiu. Din cei 5,5 km pe care îi măsoară pista, pe o lungime de 1,6 km urmează a fi realizat și un sistem de iluminat public, ridicând valoarea totală a investiției la aproximativ 3,3 milioane de lei, cu tot cu TVA. ”Pe traseul acestei piste de biciclete, în dreptul Cartierului Arhitecților, vom mai amplasa 100 de stâlpi de iluminat public. Lucrările de săpătură vor începe zilele acestea. Și tot referitor la această zonă, în aproximativ două săptămâni, după cum am discutat cu primarul comunei Șelimbăr, vor începe și lucrările de decopertare pentru amenajarea drumului dintre Cartierul Arhitecților și Șelimbăr”, mai precizează Gheorghe Huja.

Lista investițiilor mai mari care vor fi implementate anul acesta include și amplasarea de platforme subterane pentru colectarea deșeurilor. În total, 32 de astfel de platforme acționate de sisteme hidraulice vor fi amplasate pe teritoriul orașului Cisnădie. Pentru fiecare astfel de platformă vor exista câte patru guri de acces la containere, fiecare aferentă câte unei fracții de deșeuri: hârtie și carton, plastic și metal, sticlă și, respectiv, rezidual. Investiția este finanțată din bugetul local al orașului, iar lucrările de amenajare a platformelor îngropate vor fi realizate, parțial, prin angajații Gospodăriei orășenești, restul lucrărilor urmând a fi încredințate unei societăți comerciale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Un cetatean

Acum 4 ani

Huja primarul municipiului Sibiu ??!! Cred ca glumiți !
Raspunde

Cetatean

Acum 4 ani

Chiar aveam nevoie de un SPA ...La vara dupa ce va ploua si vor curge râuri pe străzi din nou ne vom putea Te lasa la SPA dupa baia de nămol si inundatie
Raspunde

Popa Valeriu

Acum 4 ani

Apa curentă si canalizarea în ,,stațiunea '' Cisnadioara pe cand?
Raspunde

Vali

Acum 4 ani

Pentru ce le trebuie cisnadienilor sau celor din Cisnădioara apa curenta și canalizare. O statuie cu bustul lui Huja cred ca e mult mai importanta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus