X
maricuta si masina

Nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru fiul fostului primar Maricuța

La cinci luni de la sesizare, Judecătoria Sibiu a finalizat dosarul în care procurorii sibieni l-au trimis în judecată pe Radu Maricuța, fiul fostului primar din Șelimbăr. Anul trecut acesta fugit de polițiștii care au încercat să îl oprească în timp ce se afla la volan.

Condamnarea aplicată de Judecătoria Sibiu este dată, însă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. “Stabilește pentru inculpatul Maricuţa Ioan Rad, pedeapsa de nouă luni închisoare. Dispune amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri“, se arată în extrasul din hotărârea dată de Judecătoria Sibiu pe 1 aprilie 2019.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. Potrivit deciziei magistraților, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Radu Maricuța va trebui să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Sibiu, la datele fixate de acesta și să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa. Totodată, va trebui să anunțe eventualele schimbări de domiciliu ori de muncă sau deplasările pe o perioadă mai lungă de cinci zile.“Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere“, se mai arată în hotărârea dată în cursul zilei de luni.
Cheltuielile judiciare puse în seama lui Radu Maricuța sunt de 550 de lei.

Radu Maricuța (24 de ani) se afla la volanul unei mașini pe strada Siretului, circulând înspre Calea Cisnădiei, în noaptea de 4 spre 5 iunie 2018. Un echipaj de poliție a cerut șoferului să oprească. “Acesta nu a oprit fiind depistat ulterior la intersecția DJ 105 cu DN1, la Șelimbăr. S-a constatat că șoferul este un tânăr de 24 de ani domiciliat în Șelimbăr, care la testarea cu aparatul etilotest a avut rezultatul 0,59 miligrame per litru, alcool pur în aerul expirat“, arătau, anul trecut, polițiștii sibieni.

Radu Maricuța este fiul lui Daniel Maricuța, cel care a fost ales primar al Șelimbăr din 2000 și a demisionat în 2015, după ce DNA i-a deschis un dosar de urmărire penală în care este acuzat, printre altele, că a creat un grup infracțional organizat care a păgubit diferite persoane cu peste 114 milioane de euro. Dosarul este în lucru de mai bine de cinci ani, iar Daniel Maricuța nu mai face demult obiectul vreunei măsuri preventive.

Sursa foto: Facebook / Radu Maricuța

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

15 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iulia Oslo

  Ne batem joc de valorile noastre! Acest tanar a fost haituit de politisti pana a cedat! Tatal lui a facut mult bine oamenilor, a si furat dar a facut ceva pentru tara noastra! Pacat ca nu stim sa ne pretuim reperele de harnicie si cinste!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Băi ... alcool la volan !!!

  Inca o dovadă că in România infractori au de executat pedepse cu suspendare !!!!

  Îmi doresc să va întâlniți voi … cu ăștia in trafic să aibă cei de la ora 5 ce povesti .

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Fapta in sine nu e ceva unic, nu merita a fi subiect de presa. Ce este insa interesant este faptul ca nu s-a pus batista pe tambal acestei chestiuni. Dar sa fim sinceri, baiatul asta nu exista, nu e ca si când fara banii părinților ar fi cineva, si nici macar cu banii aia nu este coneva.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bianca Caien

  Din nou, apar cei care au ciuda pentru un tanar cu putere financiara, care a invatat si muncit. Daca nu va permiteti nici un logan din 2007, va rog sa va abtineti de la a judeca pe altii doar prin prisma invidiei!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion Veres

  Au dat de ochii lumii pedeapsa, sa o mai scalde cu seniorul. Oricum sunt asigurati pe 10 generatii o sa lucreze copii si nepotii vostrii servitori la ei.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Leonard

  “Valori”?
  Nu cumva băiatul ăsta a făcut scandalul ăla Monstru de la Playoff?
  Ce valoare poate să aibă fiul unui hoț și trădător ?

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Ohhh, beizadeaua are stofă de pesedist!
  Și cu așa recomandări de mic ajunge sigur Prim Sinistru sau măcar președintele vreunei grupări infracționale organizate cu titlu de partid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact