X
copii

Suspiciune de focar de gripă la o grădiniță din Sibiu

Șapte copii de la Grădinița nr. 5 din Sibiu primesc tratament acasă, după ce s-au îmbolnăvit, fiind suspecți de gripă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Sibiu, la grădinița sibiană s-a ridicat suspiciunea unui focar de gripă de șapte cazuri. A fost recoltată și o probă pentru detectare de virus gripal, aflată în lucru, transmite Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Cei șapte copii sunt tratați la domiciliu, nefiind nevoie să fie internați.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu spun că grădinița nu va fi închisă. „Este nevoie ca 30% din copiii unei grupe să fie bolnavi în același timp, pentru ca grupa respectivă să fie închisă. În acest caz, cei șapte copii sunt disparați în mai multe grupe. Pentru ca grădinița să fie închisă în totalitate, ar trebui ca 30% din întreg colectivul să se fi îmbolnăvit”, explică Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    un sibian

    La gradinita nr. 28 din Sibiu au fost si mai multe cazuri de copii cu gripa…. dar nimic nu se comunica…. doar intr o clasa au fost cel putin 5 copii bolnavi de gripa….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact