X
USR Cisnădie

USR Cisnădie dovedește că informațiile făcute publice despre Primăria Cisnădie nu sunt „fake news”

USR Cisnădie și comunitatea  au obținut două victorii odată cu sesizarea încălcării legii finanțelor publice locale de către Primăria Orașului Cisnădie: anularea investiției de 1,2 milioane de lei pe o statuie și oprirea adoptării bugetului local fără dezbatere publică.

Pentru că vrem să arătăm că USR Cisnădie nu face publice informații false, sau „fake news” cum declară domnul primar Gheorghe Huja, prezentăm un calendar al demersului nostru cu privire la respectarea aplicării legii de către administrația publică locală:

📅 Ianuarie 2019 – Consiliul Local adoptă Hotărârea nr. 12 privind Strategia achizițiilor publice pentru anul 2019. La poziția a doua din lista aprobată se află: Achiziționare soluție artistică pentru amplasare statuie Regele Ferdinand în scuarul de pe strada Măgurii – 1.195.000 lei. (Foto1)

📅 Februarie 2019 – USR Cisnădie identifică obiective alternative pentru alocarea sumei de 1.195.000 lei, pe principiul alocării juste: 40% Cisnădie vatră, câte 30% pentru Cisnădioara și Cartierul Arhitecților.

📅 15 martie 2019 – Este publicat Bugetul de stat, moment de la care autoritățile locale au 15 zile să publice bugetul local.

📅 19-20 martie 2019 – ANAF transmite Primăriei Cisnădie sumele defalcate din buget – veniturile de la bugetul de stat. (Foto2)

📅 29 martie 2019 – Primăria Cisnădie convoacă Consiliul local în ședință extraordinară pentru data de 02 aprilie 2019, fără a publica proiectul de buget. (Foto 3, Foto4)

📅 30 martie 2019 – USR Cisnădie reclamă încălcarea Legii 273/2006 privind finanțele publice locale prin eliminarea perioadei de dezbatere publică a bugetului, respectiv 15 zile de la publicarea proiectului. De asemenea, în baza informațiilor din HCL 12 din 31 ianuarie 2019, reclamă instalarea statuii aprobată de documentul menționat.

📅 01 aprilie 2019

– USR Cisnădie a depus dimineața sesizare la Prefectură, înregistrată cu  nr. 4442/01.04.2019, privind încălcarea Legii nr. 273/2006. (Foto 5)

– După puțin timp se publică proiectul de buget local, unde Monumentul ecvestru al lui Ferdinand apare pe lista de investiții, fără sumă. (Foto 6)

– Primarul a  spus public că informațiile corecte făcute publice de USR în 30 aprilie sunt fake news . După câteva ore, primarul a dat dispoziție de anulare a ședinței Consiliului Local din 02 aprilie 2019 – document, încă pe site-ul Primăriei Cisnădie.

Victoria noastră este a cetățenilor. Cisnădia va face economie de 1.195.000 lei, iar locuitorii vor putea să participe activ la dezbaterea pe bugetul local, conform legii! LEGEA E PENTRU TOȚI!

Biroul local al Filialei USR Cisnădie

Foto 5 Foto 2 Foto 6 Foto 4

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Zulo

    Huja face ce vrea cu banii vostri…..i a vedeti pe ce se duc banii primariei. Pimaria are echipa de ciclism dar doar nepotii dansului pot participa pe banii nostri finantati de Primarie. Eu de ce nu sunt primit daca stau in Cisnadie si platesc impozit? Usr, i a faceti o verificare! Statuia e ac de gamalie fata de alte nereguli…in cartierul Arhitectilor e dezastru, dar noi ridicam statui si sponsorizam echipe de hanďbal si ciclism si ridicam brazi imensi de Craciun cu macarale platite pe banii prostilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact