Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Zece mil. euro, investiția în cea mai nouă fabrică din Sibiu. “Până acum suntem pozitiv surprinși“

Zece mil. euro, investiția în cea mai nouă fabrică din Sibiu. “Până acum suntem pozitiv surprinși“

Reprezentanții companiei germane ILLIG au dat startul, joi dimineața, construirii unei noi fabrici în zona Sibiului. În urma unei investiții de aproximativ zece milioane de euro, în parcul industrial din Șura Mică ar urma să fie pusă în funcțiune, de anul viitor, o fabrică de mașini de termoformare.

După India, România este a doua țară în care ILLIG Maschinenbau își construiește capacități de producție în afara țării de origine, Germania. Fabrica va fi construită pe un teren de aproximativ șase hectare, achiziționat în Parcul industrial Șura Mică. “Locația din Germania nu mai oferă capacitatea de extindere și atunci ne-am uitat înspre Europa de Est, dar doream să rămânem în Uniunea Europeană. Dintre toate țările din Europa de Est am observat că România îndeplinește cam toate criteriile pe care le urmăream. Apoi ne-am uitat pe regiunile din România și am decis destul de repede că vrem să fim în Transilvania. Iar aici am verificat care ar fi locațiile care ni s-ar potrivit și am considerat Sibiul ca fiind cea mai potrivită“, descrie Heinrich Sielemann, directorul executiv al grupului german, modul în care investitorii au ajuns la Sibiu. Oraș care este considerat potrivit atât datorită structurii socio-culturale (inclusiv abilitățile lingvistice), cât și datorită infrastructurii (conexiunea la autostradă, cale ferată și aeroport).

Dr. Heinrich Sielemann, CEO ILLIG Maschinenbau Dr. Heinrich Sielemann, CEO ILLIG Maschinenbau

În fabrica a cărei construcție a început vor fi produse mașini, matrițe și linii de producție pentru companiile din industria maselor plastice, a ambalajelor, în special. “Mașinile și matrițele noastre este posibil să nu le cunoașteți, dar produsele realizat cu aceste mașini le folosiți, cu siguranță, zilnic: de la pahare de iaurt, la periuțe de dinți sau aparate de ras“, explică Heinrich Sielemann. Planurile investitorilor germani sunt ca producția în noua fabrică să fie demarată la începutul anului viitor. Constructorul angajat pentru ridicarea fabricii este Con-A.

“Am știut că aici nu este șomaj“

Cele zece milioane de euro sunt alocate primei etape de investiții, în urma căreia în fabrică vor lucra aproximativ 50 de persoane. Zece angajați au fost deja recrutați și acum sunt în stagii de pregătire la “firma-mamă“. “Am știut că aici nu este șomaj, practic. Știm că suntem în directă competiție cu firme mari, internaționale. Dar avantajul nostru este că activăm în industria constructoare de mașini, deci la noi oamenii trebui să fie calificați în mai multe domenii. E o mare diferență între a construi doar volanul și a construi întreaga mașina. Iar noi asta face, construim toată mașina, cea de termoformare în cazul nostru. De aceea credem că suntem foarte atractivi pentru o categorie de tehnicieni, inclusiv din punct de vedere salarial“, apreciază directorul general al grupului.

inaugurare fabrica ILLIG (3)

O viitoare extindere a capacității de producție din Șura Mică depinde de rezultatele pe care le va livra fabrica începând cu anul viitor.

“ În viitor vom oferi 50 de locuri de muncă calificate pentru oamenii din regiune. Primii 10 angajati sunt deja în prezent la scolarizare la sediul central ILLIG în Heilbronn”, Mihai Talabă, administratorul ILLIG Maschinenbau SRL

Garanția UE

Ceea ce au remarcat investitorii germani a fost modul de lucru cu autoritățile locale, în special cu reprezentanții Primăriei Șura Mică. “Până acum suntem pozitiv surprinși de modul în care reacționează și cum am colaborat cu autoritățile. Iar în ceea ce privește partenerii noștri, MPS și Con-A, suntem siguri că ne vor ajuta ca proiectul să fie un succes“, mai arată Sielemann.

Întrebat de ecourile pe care le produce în rândul investitorilor germani dezbaterile din România pe tema statului de drept, cei de la ILLIG arată că sunt la curent cu discuțiile și se bazează pe influențele pozitive ale apartenenței țării noastre la blocul comunitar. “În presa germană se scrie despre aceste lucruri, întotdeauna se pune întrebarea unde este adevărul. Dar nu suntem îngrijorați având în vedere că suntem aici. Avem în vedere și faptul că România este în UE, iar Uniunea va ajuta și în rezolvarea acestor aspecte“.

Producția în noua fabrică este preconizată a începe î prima parte a anului 2020 Producția în noua fabrică este preconizată a începe î prima parte a anului 2020

ILLIG Maschinenbau este o companie de familie, înființată în urmă cu peste 70 de ani. Are sucursale și reprezentanțe în peste 80 de țări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Bogo

Acum 4 ani

Si salarii tot ca-n india. Nu ca se rup cu munca oltenii, dar suntem in acelasi imperiu cu arogantii astia care, dupa cum arata datele, au castigat razboiul in 45!
Raspunde

Olteanu '

Acum 4 ani

Frate, ma făcusi cu capul, ce treaba are sula cu prefectura!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sigur

Acum 4 ani

Ne meritam soarta sclavi moderni ... Intotdeauna străinul ne-a dus in eroare ca nu se poate la noi ,trebuie să fim conduși de sasalai care sunt apreciati mai vine ca oltenii lui Mihai Viteazul .
Raspunde

sibian mandru

Acum 4 ani

Oricand as schimba 10 olteni cu 1 sas.
Raspunde

Ciorapel

Acum 4 ani

Eu pe toti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus