X
balanta residence 4

Balanța Residence: 266 de apartamente la doi pași de centrul Sibiului

Cu blocuri înalte de 16 metri și distanțe între acestea de 26 de metri, Balanța Residence este cel mai aerisit ansamblu rezidențial din Sibiu. În plus, este la doi pași de centrul Sibiului, la 20 de metri de școală și vecin cu un nou complex comercial.

Pe cele 2,5 ha de teren aflat între Calea Gușteriței, strada Lazaret și strada Cezar Boliac a început construirea ansamblului Balanța Residence. Ansamblul rezidențial, care urmează a fi finalizat în trei etape, va fi format din cinci blocuri cu un total de 14 scări și 266 de apartamente. 80 dintre locuințe vor avea câte două camere, majoritatea apartamentelor – 172 – vor avea câte trei camere, iar restul de 14 vor fi apartamente câte cu patru camere.

Reprezentanții ansamblului rezidențial arată că, spre diferență de majoritatea ofertelor de pe piața din Sibiu, apartamentele din cadrul Balanța Residence au suprafețe utile generoase. Locuințele cu câte două camere măsoară, în majoritate, peste 70 de mp utili, în timp ce apartamentele cu trei camere au suprafețe de peste 90 de mp. Cei care vor alege variantele cu patru camere primesc o locuință cu o suprafață utilă de 120 de mp. Balcoanele sau terasele apartamentelor au suprafețe cuprinse între nouă și 45 de mp.

Noul ansamblu va fi finalizat în trei etape, termenul de execuție al prime etape fiind finele acestui. Întreg ansamblu va fi finalizat în 2021

Noul ansamblu va fi finalizat în trei etape, termenul de execuție al prime etape fiind finele acestui. Întreg ansamblu va fi finalizat în 2021

Dotări premium

Pentru cele 266 de locuințe din noul ansamblu, proiectul prevede amenajarea a 406 locuri de parcare, din care 168 sunt la subsolul blocurilor. Iar cum fiecare bloc are cu câte un ascensor de șase persoane la fiecare scară, acest ascensor va coborî până la parcarea de la subsol. Accesul mașinilor în garaj este realizat prin intermediul unei uși cu motorizare automată, acționată din telecomandă.

Noile locuințe vor fi amenajate după standarde pemium: ferestrele au geamuri termopan tripan (formate din trei foi de sticlă) cu o lățime de 82,5 mm și șase camere. Pereții exteriori au o grosime de 30 de cm, peste care este aplicată și o izolație termică exterioară de zece cm.
În interiorul apartamentelor, sistemul de încălzire este amplasat în pardoseală, agentul termic fiind furnizat de a centrale termice de apartament Viessmann în condensație.
“Fiecare apartament va fi conectat la un sistem electric trifazat separat cu protecție automată împotriva scurtcircuitelor conform graficului de cabluri. Sufrageria și dormitoarele vor fi dotate cu cabluri pentru conexiuni TV, telefon și traseu de fibră optică pentru Internet. Fiecare apartament va avea un interfon conectat la intrarea în clădire, iar sistemul de iluminat pentru zonele comune va avea corpuri de tip led, la fel ca și cel de iluminat ambiental și exterior“, arată reprezentanții Balanța Residence.

Dezvoltatorii imobiliari subliniază și izolațiile termice și fonoizolațiile care sunt amplasate pe noile imobile. Spre exemplu, izolația fonică între apartamente este realizată prin pereți cu o grosime de 25 de cm din cărămidă, respectând normele privind izolarea fonică și termică. Pe același principiu, învelitoarea imobilelor și terasele sunt izolate termic cu plăci de polistiren de 20 de cm grosime. Iar pe acoperiș vor fi puse în operă membrane termosudabile bituminoase din polimer/elastomer, în dublu strat.

La subsolul fiecărui bloc sunt amenajate locuri de parcare cu acces direct la lift

La subsolul fiecărui bloc sunt amenajate locuri de parcare cu acces direct la lift

Spații generoase

Prin modul în care a fost proiectat, Balanța Residence devine cel mai aerisit nou ansamblu rezidențial din Sibiu. Spațiile dintre blocuri sunt generoase – 26 de metri distanță, la o înălțime maximă a clădirilor de 16 metri. Ansamblul aflat în construire va beneficia și de un loc de joacă, dar și de spații verzi cu o suprafață totală de 5.600 de mp.
Accesul în Balanța Residence va putea fi realizat de pe toate cele trei străzi care înconjoară zona – Calea Gușteriței, strada Lazaret sau strada Cezar Boliac.

Balanța Residence. Cifre și date
• Se află la doar doi pași de centrul orașului Sibiu;
• 1.500 de metri distanță de centrul orașului Sibiu;
• 700 de metri distanță de noul mall;
• 700 de metri de gara și autogara Sibiu;
• 1.200 de metri distanță de Autostrada A1;
• 20 de metri distanță de școală;
• 160 de metri distanță de farmacie;
• acces facil la mijloacele de transport local;
• complex comercial (Supermarket REWE) în cadrul ansamblului rezidențial;
• cel mai “aerisit” ansamblu rezidențial din Sibiu, cu blocuri înalte de 16 m și distanțe între acestea de 26 m;
• locuri de joacă și spații verzi totalizând 5.600 de mp.

Vecini cu un nou supermarket

Din cele 2,5 ha de teren ale Balanța Residence, 0,65 au fost alocate amenajării unui nou complex comercial, care va avea propriile locuri de parcare – 80 la număr. Noul magazin va fi dezvoltat de către cei de la Rewe, care au obținut deja autorizația de construire, fixând termenul de începere a lucrărilor pentru finele lunii martie 2019. Durata de execuție este de aproximativ patru luni.
În afara acestui supermarket, locuitorii Balanța Residence vor beneficia și de ofertele mall-lui aflat în construire la o distanță de 700 de metri, în zona podului Gării.

Cu spații generoase între blocuri, Balanța Residence este cea mai aerisită zonă rezidențială din Sibiu

Cu spații generoase între blocuri, Balanța Residence este cea mai aerisită zonă rezidențială din Sibiu

Prețuri

Locuințele din cadrul Balanța Residence sunt vândute la prețuri care pornesc de la 988 de euro pe metru pătrat util, la care se adaugă TVA de 5%. Aceste locuri de parcare pot fi achiziționate la prețul de 2.381 de euro (plus TVA de 5%) în cazul celor supraterane, respectiv la prețul de 4.762 de euro (plus TVA de 5%) în cazul parcărilor amenajate la subsolul blocurilor. Ca un detaliu, pardoseala locurilor de parcare subterană este realizată din “beton elicopterizat finisat cu quartz“.
Reprezentanții ansamblului arată că pentru viitorul apropiat pregătesc și promoții. “Parcările nu sunt incluse în prețul apartamentului, dar pot fi incluse în preț în cazul unor oferte promoționale“.

Detalii tehnice

Fiecare imobil are fundații din beton armat, tip radier, care conferă stabilitate sporită construcție pe termen lung. De asemenea, structura în cadre cu stâlpi, zidării și planșee din beton armat este realizată în conformitate cu normele și standardele europene.
Pardoseala din spațiile comune, casa scării și palierele etajelor este realizată din plăci ceramice antiderapante, pentru trafic intens. Accesul în fiecare scară se face prin intermediul unei uși din aluminiu, accesată cu ajutorul unei cartele de control individuală.

În curs de construire sunt primele două blocuri ale ansamblului

În curs de construire sunt primele două blocuri ale ansamblului

Pereții interiori ai apartamentelor vor avea un strat de glet, iar pardoselile vor avea un strat de termoizolație și fonoizolație cu polistiren extrudat și un strat de șapă elicopterizat.

Detalii suplimentare și date de contact referitoare puteți găsi pe site-ul Balanța Residence.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TOMOZEI

  1000 EURO/MP? ESTE PRETUL OK? SI CAND O SA TRECETI PODUL IN COLOANE DE 2 KM, O SA SPUNETI TOT ASA, PRETUL ESTE OK? DAI PE UN APARTAMENT CU 2 CAMERE, CHIAR DACA ESTE DE 70 MP, 70000 EURO? PLUS 1-2 PARCARI AJUNGI LA 78000 EURO….. CRED CA DEZVOLTATORII O SA STEA MULT SI BINE LA VANZARE, IAR CEI CARE VISEAZA INVESTITIE PT INCHIRIAT O SA IA TEAPA. UN CARTIER CARE VA DURA 5-7 ANI NU ATRAGE CLIENTI PT INCHIRIAT. PLUS INCHIRIEREA PRESUPUNE SI COSTURI MARI, ATAT CA SI INTRETINERE CAT SI PT AMORTIZAREA INVESTITITEI. DE URMARIT…..

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   NICHITA STANESCU

   DRAGA COLEG TOMOZEI, 1000EURO\MP ESTE UN PRET MEDIU PTR IMOBILIARELE BURGULUI NOSTRU IN CONDITIILE ACTUALE. UN PRET DE TRANZITIE INTRE ZONE CA SELIMBAR, CALEA CISNADIEI….SI CALEA DUMBRAVII SAU CENTRU (UNDE SUB 1500 EURO NU PREA MAI GASESTI NIMIC SI CU TOT FELUL DE PROBLEME, FARA PARCARI, SPATII IN INDIVIZIUNE, VECHI…ETC). NU ESTE UN ANSAMBLU PTR. REGIM HOTELIER DESI DACA TI CONT DE DOBANZILE BANCARE ORICE CHIRIE ESTE SUPERIOARA DPDVD AL RANDAMENTULUI. IN CEEA CE PRIVESTE CIRCULATIA 30MIN IN JURUL OREI 8AM SI 60 MIN IN JURUL OREI 16 POATE SA FIE O PROBLEMA, DAR IN VIATA STI SI TU CAND TOTI SE DUC TU TREBUIE SA TE INTORCI….COPIII POT SA SE DUCA PE JOS LA SCOLILE DIN APROPIERE, SALVAREA VINE IMEDIAT, IN 7-8 MIN ESTI LA MALL PE JOS DACA VREI SA SOCIALIZEZI….SANTIERUL NU POATE DURA MAI MULT DECAT AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE ( MAX 3 ANI). ASA CA URMATORUL VOLUM TI -L TIPARESC GRATIS DACA-TI DORESTI UN PENTHOUSE LA BALANTA PREMIUM RESIDENCE. SI INCA CEVA NOI POETII AR TREBUI SA AVEM ALTE VISE SAU VISURI…DEPINDE DE RIMA!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicoleta

  Zona e altceva…in primul rand exista infrastructura; apartamentele nu vor fi cutii de chibrituri; accesul in zona nu se face doar peste Podul Garii; zona comerciala, noul mall, centrul la 15 minute de mers pe jos sunt un avantaj totusi…depinde ce iti doresti si de cati bani dispui, dar merita mult mai mult decat o investitie pe C Cisnadiei sau Selimbar!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @guru
  Mai scumpe decat unde în Budapesta?
  @tomozei
  E amuzant sa ți se para mult 1000 de euro în zona Lazaret/Lupeni, în Sibiu… Lasă, o sa vina cândva vreo criza și o sa se ieftinească. Asta dacă nu o sa crească întâi la vreo 1500 și criza o sa scadă prețul la cât e acum. Iar dacă ar fi 600 de euro în loc de 1000, ar însemna că acum e criza. Și nu e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact