Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Cum va arăta UPU Sibiu, după investiții de 8 milioane. Contractul a fost semnat

Cum va arăta UPU Sibiu, după investiții de 8 milioane. Contractul a fost semnat

Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu intră într-un proces de modernizare și extindere, în urma unor investiții de peste 8 milioane de lei.

În prima parte a zilei de vineri, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, și Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, au semnat contractual de finanțare din fonduri UE pentru proiectul ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”.

UPU 3 Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu va fi modernizată și dotată până la sfârșitul anului 2020.

Investiția este posibilă cu finanțare europeană atrasă de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”, Prioritatea de Investiţii 8.1 „Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi”, Operaţiunea B - Unităţi de primiri urgenţe.

UPU 1

Valoarea totală a proiectului este de 8.066.046,74 lei (inclusiv TVA), din care:

  • Valoarea finanțării nerambursabile din FEDER și Buget stat: 6.700.124,35 lei
  • Valoarea cheltuielilor neeligibile suportate de Consiliul Județean Sibiu: 1.229.185,15 lei.
  • Valoarea cofinanțării de 2% din valoarea eligibilă a proiectului: 136.737,24 lei.
Implementarea proiectului se va realiza în perioada aprilie 2019 – decembrie 2020.

“Mă bucur că am reușit să alăturăm acest contract proiectelor importante deja aflate în desfășurare prin care vom crește constant condițiile din spitale pentru totți locuitorii din judetț si nu numai. Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de primiri Urgențe confirmă încă o dată că implicarea și determinarea întregii echipe de a găsi soluții au fost atribute care au stat la baza implementării acestui proiect.

Sănătatea și dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale sunt în continuare pentru mandatul meu o prioritare, iar în acest sens am accesat din Fonduri Europene peste aproximativ 15 milioane euro care vor contribui la creșterea și dezvoltarea standardelor actului medical din spitalele aflate în subordinea Consiliului Judetțan Sibiu” a declarat Daniela Cîmpean – Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Prin acest proiect Unitatea de Primiri Urgențe se va extinde cu 300 mp în plan orizontal (parter) și cu un etaj tehnic 51 mp, în zona accesului actual pentru ambulanțe în unitatea de primiri urgențe. De asemenea vor fi create:

  • cale de acces ambulanță în zona spațiului verde din fața actualei unități
  • zona de acces pentru pacienți, sală de așteptare, recepție, registru UPU
  • cameră pentru pacienți decedați
  • cameră de decontaminare
  • boxă pentru colectare deșeuri și igienizare tărgi
  • spațiu pentru computer tomograf, cameră tehnica computer tomograf, cameră de comandă
  • cameră de resuscitare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

David

Acum 5 ani

Felicitari echipei de la Managementul Proiectelor din cadrul Consiliului Judetean Sibiu.
Raspunde

liviu

Acum 5 ani

1. ambulantelor sa li se monteze tije telescopice de patru metri de la nivelul solului in varful carora sa fie instalata lumina albastra intermitenta pentru a fi mai usor observate in trafic; 2. ambulantelor sa li se monteze in partea din fata sus sageti culcate din LED-uri lungi de doi metri si late de zece centimetri legate la semnalizarea masinii cat si la lumina albastra intermitenta; 3. in intersectiile critice sa fie montate semafoare cu 25 de metri inaintea intersectiei care se pot activa codat prin radio de la 300 de metri cand luminii albastra intermitenta este activa (cum ar fi intrarea pe Izvorului de pe Balea)
Raspunde

gigea

Acum 5 ani

Scarba maxima, nici mort nu m-as lasa pe mana lor, si nici cu picioarele inainte n-as intra in asemenea cladire infecta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus