Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

FOTO-VIDEO Populare cu peste 1,5 tone de crap de Olt

FOTO-VIDEO Populare cu peste 1,5 tone de crap de Olt

AJVPS a desfășurat luna trecută o amplă acțiune de populare a râului Olt, în județul Sibiu, cu peste 1,5 tone de crap.

Aceasta este prima acțiune de acest gen din acest an organizată de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sibiu, o altă populare fiind programată pentru a doua parte a anului.

”Acțiunea coordonata de directorul Stoicescu Romeo a fost efectuată în cursul lunii martie, sub supravegherea directa a inspectorului Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. La populare au participat împreuna cu directorul tehnic Mareș Alexandru și membrii pescari, cărora le mulțumim pentru implicarea cu care au asigurat deversarea materialului piscicol mult așteptat în condiții de siguranță”, arată AJVPS într-un comunicat de presă.

Exemplarele introduse în râu sunt cuprinse între 1,5 și 4 kilograme, iar costul total al acțiunii se ridică la peste 25.000 de lei, bani suportați din fondurile asociației.

56904878_2208834402712643_5514194321038901248_n

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu, a declarat că zona exactă unde s-a făcut popularea nu va fi făcută publică pentru a nu atrage braconierii.

”Din partea pescarilor deja avem un feed-back pozitiv, au început să prindă și sunt mulțumiți. Noi mai avem planificată anul acesta o acțiune similară, însă cu puiet de crap și șalău, posibil lin și plătică. Responsabilitatea noastră vizează și menținerea unui echilibru în ape, nu doar să aibă pescarii ce prinde, trebuie să ne gândim și la biodiversitate. Din acest punct de vedere suntem în permanent contact cu pescarii”, a declarat Romeo Stoicescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus