Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Strada Monaco: cea mai mare lucrare publică din Zona industrială vest a fost atribuită

Strada Monaco: cea mai mare lucrare publică din Zona industrială vest a fost atribuită

Primăria Sibiu a semnat contractul de reconfigurare a străzii Monaco din Zona industrială vest, cea mai mare – ca valoare – lucrare pe care administrația locală o implementează aici în ultimii ani.

3,4 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de reconfigurare a carosabilului străzii Monaco (fostă porțiune a străzii Barcelona, “re-botezată“ în cursul lunii mai a anului trecut, fiind cuprinsă între str. Salzburg și str. Europa Unită). Contractul a fost semnat săptămâna trecută, după ce a fost atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică societății Terra Building SRL. Valoarea estimată a contractului, înainte de atribuire, a fost de 5,3 milioane de lei, alte două oferte fiind depuse de Paconstruct SRL (din Sibiu) și Strabag SRL. (București).

Prin acest contract, cei de la Terra Building vor trebui să execute lucrările de reconfigurare a carosabilului la șapte metri (două benzi de circulație, față de una în prezent), dar și de amenajarea de trotuare cu o lățime de un metru, precum și crearea câtorva zeci de locuri de parcare în apropiere de actualul sediu al companiei Harting. Odată cu amenajarea celor două benzi, va fi modificat și regimul de circulație, urmând a fi permisă circulația în ambele sensuri. Lucrările prevăd și amenajarea rețelei de apă și canalizare pluvială, dar și o rețea de iluminat public. În plus, vor fi îmbunătățite și accesele (racordurile) din această stradă, stațiile de autobuz, dar și spațiile verzi, se mai prevede în caietul de sarcini care a stat la baza atribuirii contractului. Termenul de execuție este de cinci luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Cu o lungime de 780 de metri și cu un regim de circulație în sens unic, carosabilul străzii Monaco este în prezent presărat cu gropi, denivelări și urme de plombări, fără borduri, lipsit de trotuare, iar marginile sunt năpădite de vegetație. Este una dintre cele mai circulate străzi din Zona industrială vest, având în vedere că este folosită și drept acces către cel mai mare angajator, Continental Automotive System (peste 4.000 de angajați).

Foto și video: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Pretul cit si castigatorul se rezolva in week-end la o poveste intre amici,nu la licitatie! Macar de ar face o lucrare buna,dar din pacate nu e deloc asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus