X
WhatsApp Image 2019-04-09 at 07.38.37

FOTO-VIDEO Braconieri profesioniști din Vâlcea prinși pe Olt. Ce spune Poliția

Angajații și voluntarii AJVPS Sibiu, însoțiți de poliție, au prins în cursul nopții trecute patru braconieri din județul Vâlcea în timp ce scoteau aproape o jumătate de tonă de pește din râul Olt.

Actualizare:

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu anunță că cei patru braconieri aveau asupra lor o plasă de aproximativ 900 de metri, care a fost confiscată.

”În noaptea de 8/9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, în zona barajului dintre localitățile Avrig și Mârșa.

Cu această ocazie, în jurul orei 03,30, pe baraj, au fost identificate două autoturisme în care se aflau patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani, toți domiciliați în județul Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate, într-unul dintre autoturisme polițiștii au găsit o barcă pneumatică, vâsle, o pompă pneumatică, o plasă de pescuit de circa 900 m, dar și 8 saci cu pește, 452 de kg, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Mare parte din peștele aflat în saci, aproximativ 350 de kg, a fost redat mediului natural, restul fiind predat spre valorificare.

De asemenea, bunurile depistate au fost confiscate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de deținere și transport fără documente legale ale peștelui, conform art. 64 litera h din O.U.G. nr. 23/2009, cu completările și modificările ulterioare”, explică reprezentanții iPJ Sibiu, în acest caz.

Știre inițială:

Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani, din localitatea Ionești, cunoscută în toată țara pentru braconaj piscicol.

Angajații AJVPS Sibiu i-au observat pe cei patru în zona barajului de la Racovița încă de aseară, motiv pentru care s-au mobilizat și i-au pândit peste noapte, până spre dimineață. Când a fost clar ce intenții au, pescarii sibieni au chemat în ajutor Poliția, iar în jurul orei 04:00 dimineața braconierii au fost prinși. Poliția i-a dus la sediu, unde le-a întocmit dosar penal, iar uneltele au fost confiscate.

WhatsApp Image 2019-04-09 at 07.37.52

Interesant este că barca și uneltele de pescuit sunt marcate și înregistrate, în zona de sud a țării mulți ”pescari” primind licențe de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

”Barca cel puțin este înregistrată, în zona de unde provin ei fiind mai mulți cu licențe de pescuit. Ei spun că doar au împrumutat uneltele de la cineva care are licență și că nu au folosit licența ANPA pentru a masca braconajul. Dar dacă nu-i prindeam asupra faptului ci pe șosea, ei având licență puteau spune că au peștele cu acte în regulă, pentru un client. Mai puteam dovedi ceva? Nu e deloc în regulă așa ceva! Noi ne chinuim să păzim apele și să facem populări, plecăm noaptea de lângă copii și soții, iar ei vin și ne fură aproape cu acte în regulă? Am anunțat și reprezentanții ANPA ce se întâmplă pentru că nu-i normal așa ceva”, a declarat pentru Turnul Sfatului Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Cei patru braconieri au fost prinși cu aproximativ 500 de kilograme de pește, în special crap, caras, somn, știucă și plătică. Dintre aceștia în jur de 390 de kilograme au fost eliberate înapoi în ape, restul fiind deja morți.

WhatsApp Image 2019-04-09 at 07.40.32

Conducerea AJVPS spune că va intensifica verificările pe ape în aceste zile întrucât urmează perioada de prohibiție și peștele este la mare căutare în toată țara. În același timp, AJVPS face apel la membrii care doresc să facă voluntariat zilele acestea să îi contacteze pentru a se putea organiza mai bine.

WhatsApp Image 2019-04-09 at 07.42.27 WhatsApp Image 2019-04-09 at 07.41.32

FOTO-VIDEO Populare cu peste 1,5 tone de crap de Olt

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact