X
spalatorie 2

Mitropolia a deschis o spălătorie eco self-service la Sibiu: 5 lei pentru un jeton

Studenți, oameni cu venituri reduse sau sibienii cărora li s-a stricat mașina de spălat pot să-și aducă hainele să le spele într-un sediu special amenajat de Arhiepiscopia Sibiului. Locația funcționează din această săptămână și se găsește în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane Ortodoxe.

Mai exact, pe strada Mitropoliei nr. 35, unde reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au amenajat o spălătorie de haine self-service. Scopul este acela de a oferi posibilitatea celor care nu au o mașină de spălat acasă sau celor cu venituri mici să poată să-și aducă aici hainele ca să le spele într-un mediu sigur și curat, la un preț foarte accesibil.

spalatorie 6

„E un preț simbolic, care asigură costurile de întreținere și funcționare. Cu 5 lei îți iei jetonul, pui hainele în mașina de spălat, care are capacitatea de 10 kg, și selectezi programul de care ai nevoie. Cel care dorește să și le usuce, poate folosi compartimentul pentru uscat. Pentru fiecare operațiune e nevoie de un jeton”, explică Tiberius Macrea, reprezentant al Arhiepiscopiei Sibiu.

spalatorie 3

În sediul spălătoriei se găsesc două mașini de spălat și două de uscat haine. Trebuie de menționat că cel care va dori să se folosească de acest serviciu nu are nevoie decât să vină cu hainele pe care le vrea spălate, pentru că detergentul este asigurat pe loc, acesta fiind unul ecologic, după cum asigură cei care propun acest serviciu, și este extras automat de aparate.

În timp ce acestea lucrează, poți să privești televizorul sau să stai pe internet – Tiberius Macrea precizează că aici va fi instalat un router wireless, iar mai târziu va fi adus și un aparat de cafea: „Poate să vină oricine care are nevoie de acest serviciu, nu trebuie să ne anunțe, e un program fix de la 9 la 20, iar duminica este închis”.

spalatorie 5

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7 Lacatus

  Super!! E bine ca cineva se gandeste si la cei mai necajiti…5 lei e juma de tura de carusel in Piata Mare!!! Ce frumos ar fi sa se gandeasca si cei din Primarie la astfel de proiecte!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mic și negru

  Super, tot non-profit și neimpozabil ca și celelalte activități economice ale bor, nu?!
  Investiția intră tot la acțiuni cu caracter social în parteneriatul bor – stat subvenționată 80% ?
  Dar dacă facem o analiză obiectivă (evident de rea credință) observăm că prețul simbolic este cu 33% – 50% mai mic decât al competiției comerciale (care face profit din care trăiește!) dar fără să existe cheltuieli cu locația, impozitarea profitului, angajați, etc.

  Aș tine să cred că ies bine de tot pe +.
  Dar poate greșesc …

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Mare si alb

   Domn mic si negru,
   din rautate si frustrare faceti enunturi gratuite. Mergeti si va documentati. Se platesc acolo taxe si impozite ca pentru orice activitate economica!!
   Succes la barfe si rautati!!

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mic și negru

    Super, ! Atunci este un S.R.L. normal doar finanțat de biserică din profiturile pe care nu le face și nu se înregimentează în categoria activităților economice scutite de impozit pe profit și impozite locale ca furnizor de servici sociale. Dacă este acest caz îmi cer scuze pentru considerațiile mele care v-au ofuscat!

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Mic și negru

      Stimate domn Mare și Alb, atunci de ce se susține în articol că „Mitropolia a deschis …”?, când e evident că Mitropolia nu are profit și deci nu are bani de investiții în S.R.L.-uri, cineva trebuie să finanțeze investiția, chiria, costurile cu actele, costuri cu angajații, consumabile, etc. plus cheltuielile lunare pentru lunile până baza de clienți crește suficient ca firma să se auto-susțină.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu Săliștean

  O idee foarte bună pentru centrul istoric al orașului. Propun că înăuntru să se facă o bibliotecă cu cărți religioase, iar în post să se spele numai haine închise la culoare!
  Doamne ajuta!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pablito Bucerzan

  Noi iubim bicicletele, smoothieul de leurda si protestele, nu le avem cu biserica si prostii invechite pentru cei spalati pe creier de PSD!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea Diaconu

  Pablito Bucerzan, ”Noi„ la cine te referiiiii ?????? Înainte să vorbesti in numle nostru consultate si cu noi, poti sa incepi cu ”EU„……………………..creier de PSD!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mircea Diaconu

  A respecta cultul ortodox nu inseamna ca trebuie sa fi ipocrit ”Nicu Salistean„sunt tare curios ce faci pentru aceasta comunitate de foarte usor iti permti sa iei cuvantul, da anonim dupa ca altfel nu se poate!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact