X
gunaoie

Foto-Video Chiuvete și vase de toaletă pe Cibin, care a devenit dezgustător. Risc de inundații din cauza deșeurilor

Odată cu instalarea primăverii, pe Cibin a început migrația anuală a gunoaielor. Este și cazul zonei Câmpșor, pe unde zilnc trec sute de șoferi în drumul lor spre sau dinspre Zona Industrială. În albia râului zac de la chiuvete și peturi, până la resturi ale materialelor de construcții și găleți de plastic. Primăria spune că a mobilizat Serviciul de Salubritate arătând că numai în luna martie a strâns peste 395 de metri cubi de deșeuri, iar Garda de Mediu este pregătită să acorde sancțiuni dacă până la finalul lunii acesteia deșeurile nu dispar. 

Șoferii care și-au făcut un obicei din a tranzita zona Câmpșorului văd zilnic gunoaiele de pe Cibin. Atât în albia râului, cât și pe malurile acestuia, gălețile, vasele de toaletă și resturile de la materialele de construcție sunt la ele acasă.

Turnul Sfatului a solicitat un punct de vedere de la Primăria Sibiu cu privire la această situație. Reprezentanții municipalității spun că până în 14 aprilie, Cibinul ar trebui să fie curat.

„Serviciul specializat din cadrul Primăriei a achiziționat servicii de curățare și decolmatare a pârâurilor și canalelor, această zonă fiind inclusă în programul operatorilor contractați. Aceste acțiuni de curățare se desfășoară în perioada 5 martie – 14 aprilie. Doar în luna martie, spre exemplu, operatorul de salubrizare a colectat 395 de metri cubi de deșeuri abandonate în aceste zone de maluri”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

20190320_142419

Pe de altă parte, Garda de Mediu spune că dacă râul nu va fi curățat există riscul producerii unor inundații, în cazul unor ploi mai abundente. În plus, dacă până la finalul acestei luni Cibinul nu este igienizat, se vor aplica sancțiuni.

„Albia râului în care sunt abandonate deșeuri în amestec, face ofiectul unui control dispus de Instituția Prefectului prin Ordin nr. 19/2017, control comun realizat de Sistemul de Gospodărire a Apelor, ISU Sibiu, Comisariatul Județean Sibiu al Gărzii Naționale de Mediu și al Gărzii Forestiere Județene Sibiu, control planificat și propus spre realizare până la sfârșitul lunii aprilie 2019.  Deficiențele constatate, însoțite de măsuri și responsabilități, vor fi consemnate în procese verbale și vor fi stabilite măsuri cu termen scurt pentru diminuarea efectelor unor eventuale inundații. În cazul în care termenul pentru remedierea deficiențelor constatate nu va fi aplicat se vor aplica sancțiuni celor care au responsabilități în salubrizarea cursului de apă”, arată reprezentanții Gărzii de Mediu Sibiu.

gunoaie

gunaoie

 Situația nu este recentă, la începutul acestui an un pescar sibian alertând autoritățile cu aceeași problemă. Atunci au promis implicare reprezentanții Apelor Române.

gunoaie in cibin (2)

„Vă comunicăm că o echipă a Serviciului de Gospodărire a Apelor Sibiu va interveni începând cu data de 11 ianuarie pentru igienizarea zonei respective”, se arată în răspunsul transmis către Turnul Sfatului, de reprezentanții Administrației Naționale „Apele Române”.

Foto| Pe Cibin nu mai vezi apa de gunoaie. „Fenomenul a scăpat de sub control”

Reamintim că la finalul anului trecut Primăria Sibiu a anunțat ”proiectul de amenajare a malurilor râului Cibin prin crearea unui coridor “verde” cu funcțiuni de agrement”. Culmea, acesta ar urma să pornească tocmai din zona unde au fost realizate fotografiile cu gunoaiele.

1_7 - Photo (1)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

22 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  filip

  Comisarii Garzii de Mediu ar face bine sa dea amenzi si celor care arunca gunoaiele. Dar de, asta presupune multa munca de teren, asa ca e mai simplu sa stai in birou si când apar articole in presa sa ameninti Primaria cu amenzi.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @TS

  Daca tot ati ajuns in zona aceea, mai puteati merge 500 de m catre str. Dimitrie Cantemir si ati fi vazut si campul acela (pe dreapta) plin de plastic inspre Zavoi. Campul ce se vede cel mai bine din avion cand sefii de stat EU vor veni la summit. Au sa vada de pe geamul avionelor in ce oras mizerabil si plin de plastic aterizeaza.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibianca

  Cei de la ape ar trebui sa dea o forma mai uniforma a malului, a raului Cibin. Tot asa de murdar este Cibinul si in zona Libertatea, la podul de pe Alba Iulia inspre cartierul Strand. E mai bine in birou dect pe teren.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  New sibian

  E obligatia lor sa faca curat ca de-aia ii platim! Ce daca aruncam? Doar nu o sa punem gunoiul in sufragerie sau petul de la bericica sub pat! Hai, munciti ca va platim!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  the one

  New sibian, mansarda ta necesita reparatii capitale DE URGENTA!!! Desi s-ar putea ca doar inlocuirea ei sa fie varianta castigatoare…

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  matei

  Administratia locala ar putea fi atat de isteata incat sa instaleze cate un container (special destinat acestui gen de deseuri) in fiecre cartier, container in care sa poti tu sibian care ai ceva de aruncat, sa mergi linistit si legal sa pui sacii cu moloz sau vasul de wc spart. Ar fi in final muuuuult mai ieftin decat costa actiunile de igienizare si mult mai igienic si mult mai civilizat si mult mai …. ! EU nu cred ca exista vreun idiot care ar arunca molozul in cotloane, rauri si imprejurimile Sibiului, daca ar avea unde sa il arunce legal si usor, la doi pasi, la el in cartier.
  Veniti fratilor si in ajutorul cetateanului sibian, nu doar cu campanii de strangere deseuri mari o data pe trimestru ci prin containere, marcate vizibil si cu locatia publica, in care sa se poata arunca acest gen de deseuri. Macar faceti un test, o luna instalati astfel de continere si observati daca se vor umple: acele gunoaie vor fi in continer si nu pe domeniul public. Si faceti o hala mare in care cei care vor sa se debaraseze de televizorul vechi sau de sifonier sa poata sa il duca acolo gratuit iar cel care are nevoie de acel televizor sa poata sa il ia si sa se bucure de el, tot gratuit. Am vazut asta pe langa biserici in Germania, acele sali se mentineau dintr-o taxa de cativa euro la intrare daca mergeai sa iei ceva si zero daca depuneai, era arhiplina ca la un muzeu.
  Ce e asa de greu?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  @matei…Ce ai vazut tu in Germania e facut gandit si de oameni civilizati la care le pasa de mediul in care traiesc …La RUMANAS poti sai pui containarul in fata usii el tot pe linga arunca mizeria…multa munca de convingere mai este nevoie…mult succes.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Roman @ un sas

   Stii ce nu inteleg domnule sas. Am tot constatat ca va dati cu parerea intotdeauna impotriva “rumanasilor” Daca aveti atata aversiune fata de noi de ce nu impachetati bagajele si va indreptati frumos catre mirifica Germania sa luati lumina direct de acolo? Sau daca sunteti deja acolo, de ce va chinuiti si enervati citind presa loca din Romania?

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  se vede si din satelit!

  Garda de Mediu si alte organe abilitate ale statului, cu un singur click pe google maps, pot depista una din sursele majore ale poluarii si mizeriei din acea zona, respectiv colonia ilegala de romi asezata pe partea dreapta a raului Cibin (zona Zavoi) precum si mormanele de gunoi din jurul acesteia, care la orice ploaie sau vant, curg si de imprastie in Cibin si pe campul din apropiere. QED!

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sas

  @Roman…Vrei sa spui ca Argumentele mele din comentarii nu sunt adevarate si ca mint…Iar EU citesc si presa romana si cea germana ..Sunt un OM LIBER .Libertate pe care mi-am dobandit-o prin Sacrificii in timpul regimului CEAUSESCU si sunt mandru ca sunt ARDELIAN si stiu ce vorbesc …si daca Adevarul supara im-i pare rau…mult succes..

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roman @ un sas

  Ma bucur ca pe langa identitatea de sas, v-o asumati si pe cea de ardelean, avem asta in comun, si eu sunt mandru de asta (chiar daca unii din fratii mei de natie au carente educative). Problema mea e faptul ca generalizati – in sensul ca romanii sunt in general , spre vasta lor majoritate niste … delasatori sa zicem.
  Nu zic ca nu aveti dreptate punctual, dar nu includeti pe toata lumea in aceeasi galeata, nu populati Romania doar cu “rumanasi”. Nici eu nu-s de acord , la fel cu dvs cu aruncatul gunoaielor de ex. aiurea, cu multe alte chestii specifice meleagurilor mioritice, dar gresiti generalizand.
  Numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact