Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Sibian arestat preventiv, suspect de trafic de influență. A obținut ilegal 30.000 de Euro

Sibian arestat preventiv, suspect de trafic de influență. A obținut ilegal 30.000 de Euro

Un bărbat de 56 de ani din Sibiu este cercetat pentru trafic de influență, fiind arestat preventiv. Se pare că bărbatul ar fi pretins că ar putea să intervină pe lângă diverși funcționari publici pentru a obține avize favorabile cererilor mai multor persoane. S-ar fi ales astfel cu un total de 30.000 de Euro, bani luați de la persoanele pe care le-a mințit. 

Investigațiile derulate au evidențiat faptul că 10 persoane, provenind din mediul rural, atât din județul Sibiu, cât și din alte județe, ar fi solicitat sprijinul sibianului pentru a interveni pe lângă diverși funcționari publici în vederea obținerii unor avize favorabile cererilor.

În fapt, sibianul este bănuit că, în perioada ianuarie 2018 – aprilie 2019, ar fi solicitat și ar fi primit diverse sume de bani, între 1.000 și 15.000 de euro, de la persoane interesate de atribuirea unei locuințe sociale, dobândirea de fonduri publice sau încheierea de contracte de prestări servicii cu administrația publică locală. Persoanei căreia i s-a solicitat suma de 15.000 de euro, sibianul ar fi trebuit să-i faciliteze obținerea unui spațiu comercial în zona centrală a municipiului Sibiu. Bărbatul miza pe câștigarea încrederii celor cărora le pretindea bani fără a finaliza demersul promis, arată IPJ Sibiu.

Totalul sumelor de bani care ar fi fost obținute ilicit se ridică la 30.000 de euro.

În urma documentării specifice și administrării probatoriului, bărbatul a fost reținut 24 de ore pe baza ordonanței emise de către procuror și, ulterior, prin decizia instanței de judecată, a fost arestat preventiv, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență, respectiv cumpărare de influență, urmând ca, la finalizarea anchetei, să fie aplicate măsuri legale în consecință, conform competenței.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sas

Acum 4 ani

Legea spune ..DAREA si LUAREA de Mita se pedepseste...asa ca ...mult succes.
Raspunde

nobody like everybody

Acum 4 ani

Prosti ( si mârlani ) si aia care au dat. .. Pe ala care i-a fraietit sa-l cazeze la mititica, pe aia care au dat sa-I lase fara lovele. .... Justitie populara. ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus