Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Germania: se caută un erou din România. Șofer de TIR care a dezamorsat un dezastru și a plecat

Germania: se caută un erou din România. Șofer de TIR care a dezamorsat un dezastru și a plecat

O adevărată campanie de presă a fost demarată în landul Rheinland Pfalz din Germania, pentru identificarea lui Robert, un șofer de TIR din România. Acum cinci zile acesta a intervenit de unul singur pentru evitarea unui dezastru pe autostradă și a plecat fără să-și primească mulțumirile cuvenite de la cele pe care le-a salvat.

Întâmplarea a avut loc pe autostrada A62, în zona orașului Landstuhl (landul Rheinland Pfalz), în ziua de sâmbătă, 6 aprilie, în jurul orei 14:30. Pe această autostradă circula un autoturism din categoria SUV, în care alături de șoferiță se mai afla o pasageră și care se îndreptau către Kandel, un oraș aflat la 18 km de granița cu Franța. Cea de la volan are 39 de ani, iar alături de prietena ei, Claudia, mergeu la un concurs de călărie. De mașina lor lor era agățată și o remorcă construită pentru transportul cailor, în care se aflau doi cai de concurs: Shadow și Flash.

Din cauza unor probleme la motor, autoturismul de teren a luat foc în zona tunelului Hörnchenberg (Pirmasens). Din sens opus circula un TIR, al cărui șofer a observat debutul incendiului la compartimentul motor și a oprit pe banda de siguranță. ”A traversat prin tot traficul de pe sensul său de mers, a trecut de zona mediană, a traversat și cele trei benzi de pe sensul nostru și a venit să ne ajute. Mașina a început să ardă tot mai tare, iar el a desprins repede remorca în care se aflau caii și a împins-o până la o distanță sigură. În ajutorul său au intervenit, mai apoi, și alții. Vă dați seama, noi nu am fi reușit asta, pentru că remorca încărcată avea peste două tone. Și dacă am fi deschis remorca pentru a elibera caii era un risc imens pentru producerea altor accidente”, a povestit presei locale Natalie Müller, șoferița și proprietara cailor.

Articol publicat în ziarul regional Die Rheinpfalz Articol publicat în ziarul regional Die Rheinpfalz, în care Robert M. este descris drept un erou

Șoferul român nu cunoștea limba germană, iar după ce ”și-a terminat treaba” a plecat mai descriu cele două.

Vor să îl întâlnească

În urma incendiului, autoturismul a ars în totalitate. Înăuntru se aflau și echipamente de competiție, destul de costisitoare. Membrii comunității s-au mobilizat și au strâns sumele necesare pentru procurarea de noi echipamente, astfel încât cele două femei și caii lor să poată participa la imediatele competiții.

Mașina de care era agățată remorca a ars în totalitate Mașina de care era agățată remorca a ars în totalitate. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller

Însă cele două femei se simt datoare față de românul care le-a salvat caii și a evitat alte incidente. Prin urmare, au demarat o adevărată campanie de presă în landul Rheinland Pfalz în încercarea de a-l identifica pe Robert M, după cum își aduc aminte cele două că se numește șoferul salvator. ”Are aproximativ 1,85 metri înălțime, păr scurt și blond, față rotundă și are între 40 și 45 de ani”, îl descriu cele două femei în interviurile date presei tipărite, radiourilor și televiziunilor locale.

Remorca în care se aflau cei doi cai a fost împinsă până la o distanță sigură. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller Remorca în care se aflau cei doi cai a fost împinsă până la o distanță sigură. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller

Laolaltă cu mașina au ars și echipamentele de competiție. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller Laolaltă cu mașina au ars și echipamentele de competiție. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller

Natalie Müller și prietena sa, Claudia, au lansat această campanie pentru a-l contacta pe Robert. Vor să îl întâlnească în persoană și să îi mulțumească pentru fapta lui, apreciată drept eroică. În acest sens au realizat și o postare pe Facebook, care până la ora aceasta a fost distribuită de peste 3.700 de ori.

Pentru a fi contactată de către Robert M. sau prietenii acestuia, linkul către contul de Facebook al lui Natalie Müller este acesta

”Căutăm un salvator, șofer pe TIR, originar din România!

Încercăm și pe această cale să îl găsim pe eroul ce a acționat ca un înger păzitor salvând de la o moarte sigură în flăcări atât pe cei doi cai ai noștri - "Shadow" și "Flash" cât și, probabil, pe noi (eu și Claudia Priem).

Sâmbătă, 6 aprilie, 2019 ne îndreptam spre Kandel. La ora 14:30 ne aflam pe autostrada A62. La puțin timp după ce am trecut de tunelul Hörnchenberg înspre Pirmasens, mașina mea a luat foc.

Acest om ne-a salvat acționând rapid. El a traversat autostrada și a deconectat în câteva secunde remorca în care se aflau caii. Apoi, ajutat de alți oameni inimoși, a împins remorca la o distanță suficientă pentru a fi în siguranță. A venit la noi și ne-a avertizat să nu ne întoarcem la mașină, apoi a plecat fără a fi avut posibilitatea să îi mulțumim. Iar eu și Claudia am dori să îi mulțumim personal acestui om deosebit.

Ar fi grozav să îl putem găsi prin intermediul Facebook, de aceea vă rugăm să distribuiți această postare. Sperăm să vadă cineva care îl cunoaște postarea noastră și astfel să îl putem întâlni.

Vă mulțumim tuturor celor care vă implicați. De asemenea, aducem mulțumiri și celorlalți care au ajutat ulterior, inclusiv poliției autostrăzi Kaiserslautern, departamentului de pompieri Landstuhl, întreținerea drumurilor și ADAC!”, povestea redată de Natalie Müller pe pagina sa de Facebook

Natalie Müller și calul său, Shadow. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller Natalie Müller și calul său, Shadow. Sursa foto: Facebook / Natalie Müller

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

LaFlemme

Acum 4 ani

"Membrii comunității s-au mobilizat și au strâns sumele necesare pentru procurarea de noi echipamente, astfel încât cele două femei și caii lor să poată participa la imediatele competiții." Cred ca asta-i cel mai bun lucru pe care noi, romanii, ar trebui sa-l invatam: sa fim o comunitate.
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Exact, dar nu ne lasa aia care tot pun hastaguri. De ce nu pun hastaguri si in directii umanitare si sociale, nu doar politice??? Una-doua, hastag pt. mitiing, protest, boicotare...
Raspunde

Canaris

Acum 4 ani

Bravo,Robert M. sau oricum te cheama!Trebuie neaparat identificat si popularizat!Daca va aparea articolul pe un site cu circulatie naționala sigur va fi găsit!Asta nu inseamna ca TS nu are circulatie naționala.....
Raspunde

sorin

Acum 4 ani

Tot respectul pentru acel domn!!! Dar am o nedumerire: s-a prezentat - "...eu sunt Robert M., am venit sa va ajut...", au vazut vreo placuta la parbrizul TIR -ului inscriptionata "Robert"(folosesc multi soferi, dar fara initiala numelui de familie!!!) - ma cam indoiesc sa vada peste 4 benzi, cand lor le ardea masina... ! Sau am omis eu ceva din articol??? Repet - TOT RESPECTUL! E evident ca acel domn a vrut sa ajute, nu sa iasa in evidenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus