Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

A fost aleasă fotografia anului 2018. „Ilustrează o altfel de violenţă, care este psihologică”

A fost aleasă fotografia anului 2018. „Ilustrează o altfel de violenţă, care este psihologică”

Fotografia anului 2018, aleasă în cadrul World Press Photo, reprezintă imaginea unei fetiţe honduriene care plânge în timp ce mama ei este percheziționată de un agent al poliției de frontieră americane, relatează Digi24.

Fotografia a fost făcută în iunie 2018 de John Moore, fotograf al agenţiei Getty și le arată pe Sandra Sanchez şi pe fiica ei Yanela în momentul în care sunt reţinute de poliţişti, după ce au traversat ilegal frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Juriul spune despre imaginea care a făcut înconjurul lumii că ilustrează „o altfel de violenţă, care este psihologică”.

Potrivit serviciului american al vămii şi celui pentru protecţia frontierei, Yanela şi mama sa nu figurează printre miile de migranţi care au fost separaţi la sosirea în Statele Unite.

„Totuşi, dezaprobarea generală în ceea ce priveşte această practică controversată l-a determinat pe preşedintele Donald Trump să-şi revizuiască politica în iunie anul trecut", au declarat membrii juriului concursului desfăşurat în Amsterdam, citați de digi24.
John Moore era pe punctul de a-i fotografia pe agenţii serviciului de frontieră în noaptea de 12 iunie, în valea Rio Grande, când a fost arestat un grup de persoane care încerca să traverseze frontiera.
"Puteam vedea frica pe feţele lor, în ochii lor", a mărturisit fotograful pentru un post de radio american.
fotografia anului

Fotograful în vârstă de 51 de ani realizează fotoreportaje la frontiera SUA cu Mexic de mai multe zeci de ani. "Cred că un subiect ca acesta, problema migraţiei, are un ecou dincolo de graniţele SUA, în lumea întreagã", a mai declarat Moore.

Anul acesta, juriul a selecţionat câştigătorii dintre 78.800 de imagini trimise de peste 4.730 de fotografi din lumea întreagă, potrivit organizatorilor. Trei fotografi au AFP au fost recompensaţi la diferite categorii: John Wessels, Brendan Smialowski şi Pedro Pardo.

Sursa: digi24.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Andu

Acum 4 ani

Trist, dureros, insa cineva se folseste in cu totul alte scopuri de aceasta imagine. Va intreb: doriti atat de larg sa ne deschidem portile pt imigranti? Si va mai intreb: de ce doriti vaccinarea obligatorie cand copilul, parintele si familia ar fi puse in exact aceeasi ipostaza? Si copii sunt doar un inceput, miza sunt de fapt adultii. Cum sa injectezi ceva cu forta? Cum sa doresti cu ardoare o lege a transplantului, stiind ca donatorul plange de multe ori in momentul prelevarii? Suna dureros, insa asta este realitatea, nu ce prezinta stirile sau cum vor unii sa imbrace o idee, o imagine. Si da, acel copil trebuia sa fie alaturi de familia lui, intr-un loc cald si sigur. Dar de ce nu e asa? Mereu la cauza problemei, nu la consecinta ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus