X
Brasov_4205

Cum repară Brașovul centrul istoric. 50% proprietarii, 50% primăria

Primăria Brașov a demarat anul trecut un proiect pilot prin care fațadele clădirilor istorice sunt reparate cu ajutor financiar din partea municipalității. Pentru acest an, administrația locală a bugetat proiectul cu 377.000 de lei. Din acești bani vr fi reabilitate fațadele la patru clădiri monument istoric. „În cadrul programului de reabilitare a clădirilor istorice, anul trecut, în perioada martie-decembrie, împreună cu asociaţia parteneră, am făcut un inventar zonelor şi am stabilit cele patru clădiri incluse în programul pilot, iar pentru perioada decembrie 2018 – decembrie 2019 sunt programate lucrările şi modificarea regulamentului sau a procedurilor. Conform regulamentului, Primăria Braşov poate contribui cu maxim 50% din lucrările de reabilitare a faţadelor şi a învelitorilor, iar în cazul celor 4 case, de la bugetul local se va aloca procentul maxim. Programul de reabilitare va continua şi în anii 2020 şi 2021”, a declarat arhitectul șef al municipiului Brașov, Marilena Manolache, citată de Bună Ziua Brașov.

Pe lângă acest program, arhitectul-şef al Braşovului a precizat că, pentru a-i sprijini pe proprietarii clădirilor istorice să-şi reabiliteze faţadele caselor, Primăria mai aplică două măsuri permise de legislaţia în vigoare. Astfel, pentru intervenţiile minimale, cum este cazul schimbării unor ţigle, a reparaţiilor minore la faţadă, cornişe sau acoperiş, proprietarii nu mai ai nevoie de autorizaţie de construire, ci de un aviz al Direcţiei de Cultură a Judeţului Braşov şi de un aviz prealabil al Arhitectului Şef al Municipiului Braşov.

Pe de altă parte, ea a amintit că în cursul acestui an vor fi începute şi procedurile specifice pentru supraimpozitarea cu 500% a caselor lăsate în paragină.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bogo

  Intre timp, in frumosul lor centru istoric (fara ironie!) unele cladiri sunt macelarite, si nu a la Sibiu (spoieli), ci in acoperis apare ditamai mansarda care ascunde cateva etaje, evident cu modificarea volumetriei si cu acordul Primariei. Si nu pe ce stii ce straduta ascunsa, ci la 2-3 case de Piata Sfatului.
  https://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=153376190&postcount=1087
  https://www.google.com/maps/@45.6436113,25.5890927,3a,75y,162.71h,108.18t/data=!3m7!1e1!3m5!1sFWoafkhm3Gc7Dc96l7eLoA!2e0!5s20180801T000000!7i13312!8i6656?hl=en (a se vedea si street view / vedere stradala anterior)

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Niciodată Sibiu nu va fi că Brașovul… Sibiul este un Făgăraș….mai mare…. Sibiul doar cu numele este Sibiu in rest….e pe nicăieri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact